Lene Warming og Lars Simonsen har jule-travlt sammen med butikkens øvrige personale. Foto: CSJ

Lene Warming og Lars Simonsen har jule-travlt sammen med butikkens øvrige personale. Foto: CSJ

Blomsterhandlers jule-tradition får et twist i år

350-400 personer har i mange år besøgt Hadsten Blomster den første søndag i november. I år bliver det anderledes

Af
Christina S. Johansen

Hadsten Lad os skynde os at komme med en forsikring: Bare rolig, det skal nok blive jul i år - også hos Hadsten Blomster!

Men vi kommer jo desværre ikke uden om, at corona-virussen også kommer til at spille sit aftryk på dette års jule-tam tam mange steder i lokalområdet. Således også hos Hadsten Blomster, hvor butikkens traditionsrige premiere-åbning af den julepyntede butik den første søndag i november er aflyst. I hvert fald i den sædvanlige forstand.

"Vi forsikrer, at vi stadig kommer til at gå all in på jul i butikken. Nu spreder vi bare oppyntningen ud over hele julen. Så det er altså kun selve premiere-åbningen, som er aflyst," siger ejer Lars Simonsen.

Så folk er altså "tvunget" til at komme forbi butikken flere gange for at få det hele med?

"Ja, det er jo lidt bagtanken," griner Lars Simonsen.

Foranderlig butik

Problemet med den traditionelle jule-premiere-søndag er, at der dukker mellem 350 og 400 personer op denne dag, og dermed vil det være umuligt at overholde corona-restriktionerne.

"Oftest har vi jo haft de første 25 personer til at stå i kø, allerede før vi har åbnet," siger Lars Simonsen og tilføjer:

"Det bliver selvfølgelig en noget anderledes process i år, hvor vi ikke har en premiere, vi arbejder hen i mod. Men nu får vi så en foranderlig butik hele julen igennem, og vi får kundernes respons spredt ud over en længere periode," siger blomsterhandleren, som afslører, at man godt allerede kan begynde at lægge vejen forbi butikken for at lure på juleoppyntning - det går nemlig så småt løs fra slutningen af denne uge.

Lokale materialer

Under coronaen har blomsterbutikken virkelig mødt meget velvilje fra byens borgere.

"De har virkelig været lokale og loyale," siger Lars Simonsen og fortsætter:

"Det håber jeg virkelig, at de vil fortsætte med at være hen over julen. Vi er nødt til at handle lokalt, hvis vi også vil have butikker i fremtiden."

Den lokale tankegang har butikken også selv anlagt i år.

"Vi har brugt noget energi på at finde materialer lokalt i år fremfor at få en masse fløjet ind fra Asien. Det er bæredygtigt på flere måder," siger den glade blomster-mand, som tilføjer, at selvom der nu ikke er en premieredato, som butikken arbejder hen i mod, så er der juletravlhed:

"Vi producerer som en gal!"

Publiceret 29 October 2020 19:00