Det lyder til, at I er et meget kendt navn i Herning og vestover?

Det lyder til, at I er et meget kendt navn i Herning og vestover? "Ja, det kan jeg vist godt sige, uden at være for selvfed," siger Nicolaj Lauersen (til venstre), som her står sammen med Hans Juel Rasmussen, der er ansat til at sparke gang i Gastro 13's forretning i Aarhus-området. Foto: CSJ

Catering til festen:

Gastro 13 er kommet til Hammel

På Herning-egnen er Gastro 13 et kendt navn. Nu vil catering-virksomheden også slå igennem i Aarhus-området

Af
Christina S. Johansen

Hammel Mad ud af huset til private fester samt frokostordninger til virksomheder. Det er, hvad Gastro 13 leverer, og nu er catering-virksomheden rykket ind i Hammel på Industrivej 6A.

"Nu har vi eksisteret i syv år i Herning og har haft god succes og vækst der. Hvis vi skal prøve noget mere, så er Aarhus-området det oplagte valg," siger ejer Nicolaj Lauersen, før han fortsætter:

"Med en placering lidt uden for Aarhus, i Hammel, kan vi stadig fint angribe både Aarhus, Randers, Skanderborg og Favrskov - og her får vi en rigtig fornuftig husleje. Skulle vi have haft de samme 550 kvadratmeter tættere på Aarhus, skulle vi nok give det femdobbelte," lyder det fra den 29-årige iværksætter, som altså har købt ejendommen, hvor Kokken & Konditoren tidligere har holdt til.

Autodidakt kok

Nicolaj Lauersen betegner selv Gastro 13's mad som "bedre madlavning":

"Altså vi er ikke kartofler og sovs, sådan i slagterforstand, og vi er heller ikke pincetmad. Vi er et sted midt i mellem. Det er mad for middelklassen, kan man vel sige - fra et par hundrede kroner kuverten og opefter," siger mad-manden, som faktisk ikke er uddannet kok.

"Jeg er autodidakt, men har bare altid haft en interesse for mad. Da jeg så kunne se, at der var en mangel i markedet, startede jeg Gastro 13 som et hobbyprojekt ved siden af mit fuldtidsarbejde - og så er det ellers grebet om sig," siger Nicolaj Lauersen, som efter to år gik fuldtid med Gestro 13.

I dag er 50 personer ansat, hvoraf de 12 er fuldtid.

Herning-ånden til Hammel

Nu er arbejdet så i fuld gang med at renovere den nyindkøbte ejendom, som har stået tom i temmelig lang tid. Men Nicolaj Lauersen regner med, at der allerede om højest en måned laves mad i lokalerne.

"Det bliver mig og min souschef, som kommer til at starte op i Hammel, sådan at vi får Herning-ånden med hertil. Så vil vi løbende ansætte, i takt med at vi får mere og mere at lave," siger den autodidakte kok, som naturligvis ikke er blind over for coronaen.

Blandt andet derfor vil det være muligt at købe tapas-anretninger helt ned til én person - kontra de 10 kuverter, man normalt mindst skal bestille.

Siden du går hen og køber en ejendom til det her, må du virkelig tror på projektet:

"Der er et stort marked i Aarhus-området, og her ser vi bestemt vores eksistensberettigelse. Derfor har vi også valgt at købe stort fra begyndelsen, så vi ikke pludselig skal til at flytte - for det er dyrt at flytte. Men ja, det bliver spændende at se, om det kan flyve uden for Herning - og det tror vi altså på, at det kan."

Publiceret 18 November 2020 11:05