De frivillige kræfter bag ideen til at forvandle den 2000 kvadratmeter store tidligere industrihal til skaterhal får 440.000 kroner til at komme videre med projektet fra Realdanias kampagne 'Underværker'. Pressefoto

De frivillige kræfter bag ideen til at forvandle den 2000 kvadratmeter store tidligere industrihal til skaterhal får 440.000 kroner til at komme videre med projektet fra Realdanias kampagne 'Underværker'. Pressefoto

Skaterhallen i Søften får støtte på knap en halv million kroner

Realdanias kampagne 'Underværker' har udvalgt 18 projekter over hele landet til at modtage støtte. Et af projekterne er det frivillige skaterprojekt Omega Skate Hall

støtte Frivillige fællesskaber blomstrer stadig i en tid, hvor Corona sætter sit præg på hverdagen.

Over hele landet arbejder lokale ildsjæle med at bygge nye fællesskaber. Altid med blik for de særlige muligheder i en bygning eller på et sted. Det gælder også i Søften, hvor et frivilligt projekt nu kan blive til virkelighed med støtte fra Realdanias Underværker-kampagne.

Visionen

"At forbedre eksisterende gadeidrætsfaciliteter i en 2000 kvadratmeter stor tidligere industrihal og udbrede stedet til et større og bredere publikum, bl.a. pigeskatere".

Sådan lyder visionen bag projektet, som nu er et skridt nærmere realisering med en økonomisk håndsrækning fra Realdanias Underværker-kampagne.

Og derfor kan Omega Skate Hal i Søften se frem til at modtage 440.000 kroner i projektstøtte, lyder det blandt andet i begrundelsen fra Realdania.

Med Underværker har Realdania i flere år målrettet støttet frivillige projekter i det byggede miljø.

Nu er endnu en ansøgningsrunde afsluttet, hvor ildsjæle kunne søge om støtte til at føre deres projektdrømme ud i livet. 18 projekter er udvalgt til støtte - og heraf altså også projektet i Søften.

Et andet østjysk projekt, der også fremhæves af Realdania, er genoprettelsen af Gimmings 120 år gamle forsamlingshus for at styrke fællesskabet i landsbyen og omegnen. Dette projekt støttes med 1 million kroner.

De 18 underværker støttes samlet med 14 millioner kroner.

Ildsjælene aktiverer mulighederne på stedet

De udvalgte projekter spreder sig over hele landet på tværs af land og by, men de har det til fælles, at de drives af frivillige kræfter, som motiveres af at gøre en positiv forskel for deres lokalområde.

Nogle gange ved at nytænke eksisterende bygningskultur til nye aktiviteter og formål. Og andre gange ved at opføre helt nye bygninger som ramme om aktiviteter, der gavner fællesskabet eller rækker ud til særlige grupper.

"Coronaepidemien sætter en kæp i hjulet for det sociale samvær, men heldigvis blomstrer de frivillige fællesskaber stadig over hele landet. Ildsjælene bygger ikke for sig selv – de bygger for hinanden. De har øje for hvert steds særlige muligheder, og de arbejder utrætteligt for at skabe en positiv forandring, som kommer flere til gode. Det østjyske projekter er et rigtigt godt eksempel på, hvad der kan ske, når lokale ildsjæle får øje på en lokal mulighed og beslutter sig for at gøre noget ved sagen," siger Stine Lea Jacobi, programchef i Realdania i en pressemeddelelse. I alt valgte 82 ildsjælegrupper at byde ind med deres projektideer. De 18 projektideer er udvalgt med hjælp fra et eksternt bedømmelsesudvalg. For projekter, der ikke nåede at byde ind i denne omgang, åbnes for en ny ansøgningsmulighed til foråret 2021.

Se alle ildsjælenes projekter og læs mere om den kommende ansøgningsmulighed på www.underværker.dk.

gs

FAKTA

Opholdsareal til Omega Skate Hal

  • Gennem inkluderende arkitektur, konstruktion og isolering skal eksisterende gadeidræts-faciliteter i en 2.000 kvadratmeter tidligere industrihal bredes ud til et større og bredere publikum, herunder også pigeskatere.
  • Foreningen Omega Skate Hal Støttes med: 440.000 kr.

Publiceret 20 November 2020 11:00