Susanne Nordsted, afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjyllands Hammel afdeling og Lene Bjarke Skov, leder af InSide i Hammel med de nye sangbøger. Indsendt foto

Susanne Nordsted, afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjyllands Hammel afdeling og Lene Bjarke Skov, leder af InSide i Hammel med de nye sangbøger. Indsendt foto

Sparekassen Kronjylland gav 100 sangbøger til InSide

Sparekassen Kronjyllands gavefond har givet tilskud til nye højskolesangbøger til Kulturhuset InSide

Torsdag 12. november udkom den 19. udgave af den lille blå sangbog, som året rundt danner ramme om tusindvis af fællessangsarrangementer i Danmark. På udgivelsesdagen kunne leder af InSide, Lene Bjarke Skov, hente 100 eksemplarer af den nye sangbog hos Hammel Boghandel, takket være et tilskud fra Sparekassen Kronjylland.

Sangbøgerne kommer til at gøre gavn i mange år frem, både ved bibliotekets og kulturhusets egne fællessangsarrangementer, men også til andre arrangørers og forpagterens arrangementer i huset.

"Fællessang er noget, som man i lokalsamfundet kan samles om. At støtte op om InSide og aktiviteterne i kulturhuset falder derfor godt i tråd med Sparekassens ønske om at give noget tilbage til de lokalsamfund, hvor vi har vores kunder," fortæller Tina Susanne Nordsted, afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjyllands Hammel afdeling.

I brug med det samme

Der har været spænding om hvilke sange der ville komme med i den nye sangbog, og Lene Bjarke Skov, der selv har rødder i såvel kor- som højskoleverdenen, har glædet sig ”som til juleaften” til at bladre i nyudgivelsen.

"Corona har desværre bremset vores fællessangsaktiviteter i år, men vi glæder os til at komme stærkt igen, når det bliver muligt," fortæller hun. På ”levende lørdag” 21. november kl. 11-12 vil hun give en introduktion til den spritnye højskolesangbog og fortælle og spille et udvalg af sange og kunstnerne bag. Og der skal nok blive lejlighed til at nynne lidt med bag mundbindene. Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding på favrskovbib.dk.

Publiceret 20 November 2020 09:00