Louise Haarup Bendixen skal fordele sin arbejdstid med 75 procent til Korsholm Skole som skoleleder og 25 procent til Præstemarkskolen som administrativ leder. Pressefoto

Louise Haarup Bendixen skal fordele sin arbejdstid med 75 procent til Korsholm Skole som skoleleder og 25 procent til Præstemarkskolen som administrativ leder. Pressefoto

Ny skoleleder:

"Forskelligheder kan være en styrke"

Korsholm Skole har ansat sin nye skoleleder. Den konstituerede Louise Haarup Bendixen fortsætter i chefstolen

Af
Christina S. Johansen

Hinnerup 49-årige Louise Haarup Bendixen har siden august været konstitueret skoleleder for Korsholm Skole i Foldby. Fra 1. december kan hun fjerne 'konstitueret' og blot kalde sig skoleleder.

"Siden august er jeg blevet glad for skolen. Og så er det spændende at prøve at arbejde på forvaltningsniveau og at stå i spidsen for en kultur og et fællesskab. Det er dejligt at være her, og der venter en spændende fremtid," siger hun med henvisning til blandt andet arbejdet med inkluderende fællesskaber, som venter for alle Favrskovs folkeskoler. Desuden fremhæver hun en helhedsanalyse af området, hvor skolens fremtidige fysiske udseende er i spil.

Louise Haarup Bendixen har tidligere været viceskoleleder og afdelingsleder på mellemtrinnet på Præstemarkskolen i Søften. Qua den stilling har hun stiftet en smule bekendtskab med Korsholm Skole, da Korsholm kun har elever op til 6. klasse - herefter fortsætter de i syvende klasse på Præstemarksskolen, hvorfor skolerne har samarbejdet.

Ansat på to skoler

Også fremover vil Louise Haarup Bendixen beskæftige sig med begge skoler.

Hendes arbejdstid skal nemlig fordeles med 75 procent til Korsholm Skole som skoleleder og 25 procent til Præstemarkskolen som administrativ leder.

Det er første gang, der bliver søsat en sådan særlig organisering. Efter det første år bliver ordningen evalueret.

"Vi prøver det af for at se, om det giver en styrkelse. Kan vi få øje på noget ved den her konstellation, som vi ikke plejer at få øje på? Der er forvaltningen fremsynet, synes jeg," siger Louise Haarup Bendixen.

"Vi skal rumme hinanden"

Den nyudnævnte skoleleder beskriver sig selv som leder på følgende vis:

"Jeg er nærværende, tillidsskabende og optaget af, at alle får plads. Vi skal kunne rumme hinanden og være åbne over for, at vores forskelligheder kan være en styrke," siger Louise Haarup Bendixen, som ikke kommer stormende med en masse forandringer:

"Men med helhedsanalysen og de inkluderende fællesskaber kommer der selvfølgelig til at ske forandringer, og jeg ser bestemt ingen af delene som møgirriterende forstyrrelser. Jeg ser det som en mulighed for at tænke nyt. Og kommende forandringer bliver naturligvis bygget på alt det gode, som er på skolen i forvejen," siger hun.

Tidligere hotelchef

Tidligere har Louise Haarup Bendixen også været lærer på Hadsten Skole. Der var hun i to år, før en helt anden verden hev i hende.

"Mine gode venner startede Hotel Guldsmeden op i Aarhus, og det var jeg med til. Jeg var hotelchef og endte med at stå for driften i to et halvt år," siger hun og fortsætter:

"Nogle gange falder der nogle appelsiner ned i turbanen, som man er nødt til at gribe. Det at starte noget nyt op, hvor man ikke ved, i hvilken retning det vil går, tænder mig. Lidt lige som nu. Vi ved ikke, hvor skolen ender med helhedsanalysen og inkluderende fællesskaber - og det synes jeg er megasjovt!"

FAKTA

Louise Haarup Bendixen

  • Er læreruddannet i 1997 fra Blaagaard Statsseminarium
  • Har en diplom i ledelse fra VIA University College.
  • Bor i Ry med sin mand og to voksne sønner.

Publiceret 23 November 2020 19:00