Jørgen Sørensen er klar til at rykke ud denne tidlige morgen i Hadsten. Foto: Michael Wulff

Jørgen Sørensen er klar til at rykke ud denne tidlige morgen i Hadsten. Foto: Michael Wulff

Nyt elektriker-firma starter i Hadsten

Klima El Favrskov er rykket ind på Over Hadstenvej 54, Hadsten

Af
Michael Wulff

HADSTEN "Kig ind kl 9, der ser det ud til, at alle er her," lyder det i telefonen, da Lokalavisen aftaler et besøg hos Klima El Favrskov på Over Hadstenvej 54 i Hadsten.

"Ja, det holdt ikke helt," siger afdelingsleder Jørgen Sørensen, der sammen med Louise Nørgaard på kontoret må holde skansen.

"Henning var nødt til at rykke ud til robotanlægget på den anden side af gaden, Jesper er i fuld sving med at renovere et ældre hus på Kirkevej."

Fart på i firmaet

Der er fuld gang hos Klima El Favrskov, som er en underafdeling af Hornbæk El-forretning A/S i Randers.

"Vi kunne godt bruge én mand eller to, kender du nogen," spørger Jørgen Sørensen med et smil.

Han er et kendt ansigt i det elektriske miljø i Hadsten.

Spare strøm og penge

Gennem 30 år ansat hos Elcon, senere hos et par andre virksomheder i Favrskov. Og nu som afdelingsleder af Klima El Favrskov.

"Navnet Klima El? Det kommer af, at vi gerne vil fremtidssikre dine installationer, så vi på sigt kan spare dig for penge og samtidig gøre noget for vores miljø. Måske er en sparepære dyr i dag, men om et år er den tjent ind og lidt til," siger Jørgen, der selv tager sig af de hårde hvidevarer.

"Vi kan skaffe reservedele fra dag til dag, og tager ud og reparerer hos kunden, der måske står og mangler vaskemaskinen for at komme videre."

God ballast som ung

Jørgen Sørensen vil gerne opfordre de unge til at søge en uddannelse som elektriker. Ikke blot fordi han selv og branchen har rygende travlt i dag, men også for at få en god baggrund til en god tilværelse.

"Når du først er uddannet elektriker, kan du søge mod job med data. Elektrikere kan vælge en bred vifte af tilbud for en videreuddannelse," siger afdelingslederen på Over Hadstenvej.

Publiceret 27 November 2020 11:00