Sjove, flettede dyrehoveder hænger på væggene i No28 og laver en fin kobling til fordums tiders slagterbutik. Foto: CSJ

Sjove, flettede dyrehoveder hænger på væggene i No28 og laver en fin kobling til fordums tiders slagterbutik. Foto: CSJ

Nu åbner No28:

Kaffe og planter i sanselig forening

Efter to måneders ombygning er No28 i Hammel nu klar til kunder

Af
Christina S. Johansen

Hammel Hvor der i årtier er langet i tonsvis af pølser og bøffer over disken, er det fra 1. december planter, potter, kaffe og andet boligtilbehør, som Østergade 28 kan byde på. Disken er dog den samme som i slagtertiden. I dag er den blot malet grøn, så den passer ind i butikkens grønne tråd.

Navnet er No28, og det er Louise Borup Sønderkjær fra Granslev, som står bag det nye påfund i Hammel, der trækker mange, lange, nysgerrige blikke fra de forbipasserende.

"Der er rigtig mange, som har været henne og tage i døren. Så der er da en relativt pæn interesse," siger ejeren, der siden Lokalavisen Favrskov første gang var på besøg 2. oktober har rumsteret i de nye lokaler hver eneste dag.

"Så naturligt nok er jeg ved at være lidt træt - på en god måde," siger hun med et smil og fortsætter:

"Nu har jeg gået i min egen boble i to måneder, så nu trænger jeg virkelig også til, at der bliver trykket hul på boblen. Så jeg glæder mig til at åbne og er selvfølgelig vildt spændt på at se, om der kommer nogle gæster."

Masser af potter og planter skaber hyggestemning i de rå omgivelser med

Masser af potter og planter skaber hyggestemning i de rå omgivelser med "slagterens" gamle fliser på vægge og gulv. Foto: CSJ

Vil pirre alle sanser

Da Lokalavisen første gang skrev om No.28 var det med ordlyden 'plantecafé åbner'. Den betegnelse har imidlertid vist sig at volde lidt udfordringer, forklarer Louise Borup Sønderkjær:

"Jamen dels har der været nogle, som har troet, at det var en plantebaseret café, dels har andre troet, at jeg kommer til at sælge mad. Og ingen af delene passer. Derfor er den rette beskrivelse nok nærmere en form for plantesalon"

På menuen er nemlig kaffe, te, kakao og sodavand og lidt sødt at spise hertil. Og til sommer lover Louise Borup Sønderkjær, at man kan købe is.

Derudover kommer så alverdens potter og planter - sammenplantet eller hver for sig. Og desuden andet boligtilbehør og lidt delikatesser.

"Jeg vil gerne pirre alle sanserne og på den måde sælge mere end bare en kop kaffe. Det skal være en sanselig købsoplevelse. For ved at få alle sanser i spil, kommer man mere ned i gear," siger Louise Borup Sønderkjær.

Masser af hjælp

Udover det, som Louise Borup Sønderkjær kalder for "naturlige bump på vejen", er det faktisk gået rimelig glat med at få virkeliggjort hendes drøm. Men alligevel er der lagt rigtig mange timers arbejde de seneste par måneder for at få butikken klar til åbning.

"Og det er ikke kun mig, som har lagt mange timer i det. Min familie og mine venner har hjulpet utroligt meget, og jeg kunne ikke have gjort det uden dem. Man kan bare ikke stå alene med sådan noget her - for man kan jo ikke vide noget om alt. Og i forvejen er der ufattelig mange beslutninger, der skal træffes," siger den nyudsprungne selvstændige.

Du åbner butik midt i en corona-tid. Har du skænket det en tanke?

"Ikke så meget i processen, men nu, hvor vi nærmer os åbningen, har jeg da tænkt på det. Men jeg tror simpelthen på, at vi trænger til nogle nye pust. Og så hungrer vi efter at være sociale - og det må vi jo altså godt inden for de restriktioner, som er givet," siger Louise Borup Sønderkjær og fortsætter:

"Jeg kan også se, at der eksempelvis har været voldsom interesse for de her fade i marokkansk stil. Så jeg tror, at vi drages mod det, som vi ikke kan lige nu - som blandt andet at rejse."

FAKTA

Den gamle slagterbutik

No28 åbner i lokaler, hvor der i årtier har været slagter. Det var Slagter Iversen, med fornavnet Jørgen, som først åbnede slagter her. Faktisk begyndte han i 1964 inde ved siden af i det, som i dag er Skoringen. Der gik dog kun en håndfuld år, før pladsen blev for trang på grund af pølsemageri. Derfor købte han nummer 28, hvor der dengang var skotøjsforretning. Her blev han i 35 år. Siden er flere andre slagterforretninger åbnet samme sted.

Publiceret 27 November 2020 14:39