Julelys og drone: Kan du kende Hinnerup fra 100 meters højde

Borgerne i Hinnerup blev hjemme søndag aften, da julelysene officielt skulle tændes i byen - der var helt stille i midtbyen

Af
Michael Wulff

HINNERUP "Hørte i braget," spurgte Lokalavisens udsendte reporter tre unge i 12-14 års alderen, da han cyklede forbi Rønbæk Idrætscenter søndag aften ved 20-tiden.

"Ja, vi fik et ordentligt chok - men hvorfor spørger du?" lød det kvikke svar.

Brag fik gang i julelys

Et kvarter forinden - præcis 19.45 - blev en raket sendt til vejrs fra en villavej i nærheden. Det var tegn til, at julelysene kunne tændes rundt omkring på de forskellige parceller som en erstatning for de mange julelys, berømte Fredensgade i Hinnerup plejer at være leveringsdygtig i på denne tid.

En facebook-gruppe 'Julelys i Hinnerup - vi spreder lys i mørket' har de seneste uger holdt de mere end 700 følgere orienteret om julelyssituationen på mange villaveje i Hinnerup

Julelys men på nettet

Der har været lagt billeder op af lyskæder, som nu pynter folks huse, og søndag aften kulminerede det med en livestreamet julekoncert fra Rønbækskolens udeareal, da Hinnerup Garden blæste de kendte julemelodier.

Men det blev ikke helt det samme, som når garden har været omringet af hundredevis af glade børn og voksne på Torvet midt i Hinnerup og har talt ned til den traditionelle tænding af byens juletræ.

"Vi savner vores publikum," blev der skrevet på facebook fra gardens koncert på skolen.

Meget meget stille

Der var ualmindeligt stille denne søndag aften i Hinnerup. En tur gennem Fredensgade afslørede, at der er lidt julelys i gaden fortsat. Flere bilister triller stille gennem Fredensgade, måske i håbet om, at det slet ikke er så stille i år. Men det er det. Respekten for coronasmitten er stor.

Forhåbentlig åbner alt op om ét år igen. I så fald er det 30. november kl 20 - 2021.

Publiceret 30 November 2020 07:36