Jørgen Amosersen fra Hadsten døde i en alder af 87 år.

Jørgen Amosersen fra Hadsten døde i en alder af 87 år.

Mindeord om Jørgen Amorsen

Af
Marianne Amorsen

datter af Jørgen Amorsen

mindeord Jørgen Amorsen døde på Hinneruplund 7. november, 87 år gammel.

Jørgen Amorsen var inkarneret Hadsten-bo i halvdelen af sit liv. Han boede i byen fra midt i 70’erne til foråret 2019 og var et kendt ansigt i gadebilledet, ikke mindst pga sit tidligere arbejde, sine hunde og utallige foto-reportager for Pingvinnyt gennem mange år.

Jørgen blev født i Lime i 1933 og voksede op på forældrenes gård, hvor hans far drev landbrug, grusgrav og cementstøberi, mens hans mor passede hjemmet og tog sig af høns og gårdens dyr. I Jørgens ungdom kom Hilda til byen, som ung pige i bageriet. De 2 blev kærester og blev gift i 1956, efter hans soldatertid på Flyvestation Karup.

Parret startede Plyskærhøj rugeri i gården på Sjellebrovej, hvor de boede med deres 2 børn og Jørgens forældre. Rugeriet bestod indtil 1970. I sin fritid deltog Jørgen med ildhu i Modelflyveklubben Djursland og i Randers Motorsport. Gården og dens jord blev flittigt brugt til både modelflyvekonkurrencer og orienteringsløb, hvor det skete at ruterne blev lagt omkring gården til stor fornøjelse for familien.

Efter tiden som rugeriejer tog Jørgen Amorsen erhvervskørekort. Han kørte i starten lufthavnsbus til Tirstrup og blev senere ansat ved ’Knud Thomsen’ og Puma Rejser.

Jørgen blev skilt fra sin første hustru og mødte Grethe i rejsebranchen, hvor de arbejdede som chauffør og rejseleder. Makkerskabet endte med bryllup i 1976. Begge var da blevet ansat i ”Poul Eriks busser” i Galten, senere kendt som Hadsten Rejser. Jørgen arbejdede i firmaet, indtil pensionsalderen, med kørsel i ind- og udland, og i den seneste årrække som driftsleder. Sammen med Grethe er der tilbagelagt hundred-tusindvis af kilometer med turist-, rute- og skolebuskørsel herhjemme og på utallige rejser til de fleste Vesteuropæiske lande.

Parret købte hus i Hadsten midt i 70-erne, hvor Grethes datter og i en periode Jørgens søn boede, indtil de flyttede hjemmefra. Da Grethe blev alvorligt syg og sluttede i busrejsebranchen i midten af 80’erne, startede hun og Jørgen kennel ’Amorino’s’ med hunderacen papillon. Parret deltog ivrigt i skuer i ind- og udland, hvor deres succesrige vovser indhøstede flere hundrede pokaler, diplomer og præmier. Grethe døde i 2005 og Jørgen boede derefter alene i villaen sammen med de sidste hunde, indtil de faldt fra.

Siden ungdommen har Jørgen dyrket sin store interesse for fotografering, hvilket familie, venner og mange andre har nydt godt af. Hans børn har, ikke mindst som voksne, glædet sig over de mange billeder deres far tog, hvilket ikke var ethvert barn forundt i 50-ernes og 60’ernes liv på landet.

Jørgen formåede at følge fotograferingen ind i den digitale tidsalder og venner fra bl.a. ’Fuglesiden’ og ’Pingvinnyt’ har kunnet følge hans ’knipserier’ af fuglelivet og livet i Hadsten og omegn, hvor han i mange år dagligt var på udkig efter spændende motiver.

Jørgen har desuden haft en livslang passion for flyvemaskiner. Han har taget flere tusind billeder såvel fra luften som landjorden. Mange er brugt til ’Dansk civilfly register’, mens andre har dokumenteret livet på Randers Flyveplads, hvor han i årtier var flittig gæst som medlem af Randers Flyveklub.

Jørgen var altid tilpas bag rattet og altid hjælpsom, når familie og venner havde brug for en chauffør. Bl.a. var han en uvurderlig hjælp for sin ’bil-løse’ datter, når ’lopperne’ skulle fragtes til og fra markeder.

I sine sidste leveår blev Jørgens hukommelse og helbred desværre svækket og han måtte forlade sit elskede hjem for at bo på Hinneruplund, hvor han stille og roligt fandt sig til rette. Der skal lyde en stor tak til personalet på Hinneruplund, for altid kærlig omsorg og pleje.

Jørgen efterlader sig sine 3 børn, 4 børnebørn, 2 oldebørn samt sin ekskone. Den sidste tur er kørt, det sidste foto er taget. Æret være vores fars, Jørgen Amorsens minde

Publiceret 30 November 2020 08:00