Stråtækt idyl i Gravlev. Foto: Home

Stråtækt idyl i Gravlev. Foto: Home

Hinnerup-familie køber Kløvedals hus

Troels Kløvedals ejendom i Gravlev ved Ebeltoft er solgt, og de nye ejere er et kreativt iværksætterpar fra Hinnerup

Gravlev/Hinnerup I mere end 30 år var Troels Kløvedal bag roret på en 292 kvadratmeter stråtækt bindingsværksejendom fra 1807 i Gravlev ved Ebeltoft. For snart to år siden gik den folkekære eventyrer bort til sygdommen ALS, og huset kom til salg. Nu er en ny familie så klar til at kaste anker i bindingsværks-idyllen.

Familien, der nu mønstrer den mere end 200 år gamle ejendom, er Henrik Boes Brølling, Anne Sofie Olrik og deres to børn. Familien har de seneste mange år boet ved Frijsenborgs skovfogedbolig mellem Hinnerup og Hammel.

Nu glæder de sig imidlertid til at flytte til Gravlev og ind i et hus med mange spændende detaljer – såsom skibsplankegulvet, de specielle klinker og den smukke svenske porcelænsbrændeovn som pryder den ene af stuerne.

"Det er et charmerende hus, med en god beliggenhed i en god stand og med rigtig mange fine detaljer," lyder det fra den glade ejer Henrik Boes Brølling, i følge en pressemeddelelse fra ejendomsmægleren Home, som har solgt ejendommen.

Artiklen fortsætter under billedet

De nye købere slog til på stedet. Foto: Home

De nye købere slog til på stedet. Foto: Home

Familien havde længe kigget efter nyt hus, men faktisk var det Anne Sofie Olriks mor, der gjorde dem opmærksom på, at ejendommen var til salg, da hun bor i Grenå og havde set den i en af de lokale aviser.

Home-indehaver Morten Skovholm fortæller, at de nye ejere kom forbi allerede anden uge, efter han havde fået den til salg, og at de slog til på stedet.

Personlige præg bliver

Troels Kløvedals kreativitet vil leve videre på gården i Gravlev.

Anne Sofie Olrik arbejder nemlig som designer i eget tøjfirma, mens arkitekt Henrik Broes Brølling har skiftet tegnebrættet ud med eget firma, som importerer specialøl fra USA til distribution i Europa.

Familien forventer at kaste anker i Gravlev til foråret, og foruden etablering af et ekstra værelse og en tur med malerpenslen, er familiens plan at bevare ejendommen, som den er, med de personlige præg som sejler og forfatter Troels Kløvedal selv har sat.

csj

Home-indehaver Morten Skovholm. Foto: Home

Home-indehaver Morten Skovholm. Foto: Home

Publiceret 04 December 2020 19:00