Thomas Vandfoss fejrer 25 års jubilæum. Pressefoto

Thomas Vandfoss fejrer 25 års jubilæum. Pressefoto

Jubilæum:

'Åbneren' Thomas Vandfoss har 25 års boligsalg i bæltet

Han hørte de første ord om bolighandler i liften bag i faderens bil og på forældrenes kontor. 47-årige Thomas Vandfoss har været 25 år i branchen og det er stadig en livsstil

Af
Kian Johansen

Ulstrup/Randers Thomas Vandfoss på 47 år har fået sit erhverv som ejendomsmægler ind med modermælken, for allerede som helt lille overhørte han sine forældres snak med boligkunder i fødebyen Ulstrup. Siden 1975 har forældrene drevet Ulstrup Ejendomskontor og Thomas Vandfos kan stadig huske samtalerne fra farmand Viggos kontor som en af barndommens baggrundslyde.

5. december 1995 var det 25 år siden han trådte ind i forældrenes voksende ejendomsmæglerkæde, som han to år senere selv var med til at ekspandere under navnet BoligRingen, der på et tidspunkt i 00'rne havde 9 afdelinger i blandt andet Ulstrup, Langå, Bjerringbro, Randers og Auning og 35 ansatte.

"Det var altid mig der var 'åbneren' i et område," så jeg har en del netværk og kendskab til flere byer," fortæller han og indrømmer, at han faktisk har det som en fisk i vandet i forhold til dengang kæden ekspanderede i 00'erne.

Med i Nybolig i 2012

I 2012 indgik forretningen i Nybolig kæden og herfra drives aktiviteterne fremdeles i markedsområdet Kronjylland og Bjerringbro.

I dag driver han sammen med en medejer Nybolig Kronjylland, Ulstrup-Langå og Bjerringbro, der har to kontorer, et i Bjerringbro og et i Randers, hvor Thomas Vandfoss har haft sin daglige gang siden 2012. Samlet er der 12 ansatte på de to adresser.

"Førhen havde jeg travlt med at spille andre bedre og bruge min tid på at administrere. I dag er jeg tilbage til det jeg befinder mig bedst i, at levere god service, have kundekontakten i øjenhøjde og lave opfølgningen."

Fra fax til mobil og pc

Han fortsætter.

"Det er en livsstil at være ejendomsmægler, med mobilen og computeren kan jeg altid koble på hjemmefra, hvis en kunde ringer."

Han læner sig eftertænksomt tilbage.

"Det er nok det der har ændret sig mest i løbet af de 25 år. For dengang var der kun én telefon med telefonsvarer på efter klokken 17.00 og så havde man fri til dagen efter. Dengang måtte du også ringe ind for at få tingbogsoplysningerne, som du så måtte notere. Og du brugte kun korte beskeder, for du blokerede jo telefonlinjen for opkald fra mulige kunder."

Tiden stod på telefax, datamater og masser af spildtid, hvor kunder ikke kunne ringe afbud, når du stod ude ved huset til en fremvisning.

"I dag er alt bare blevet smartere, hurtigere og jeg kan så nemt som ingenting koble på min computer hjemmefra. Kunderne er blevet mere oplyste. De kan selv tjekke det hele, plantegninger, billeder, lokalplaner og alt det andet. Der har min rolle som ejendomsmægler også ændret sig, fra at levere det store overblik til at rådgive endnu mere."

Thomas Vandfoss' drive

I det nybyggede hus i Hornbæk er der plads til de fire børn på 16, 14, 12 og 6 år.

Og så er han ivrig motionsløber. Han skal afsted i løbeskoene fem gange om ugen og har flere gange trænet sig op til maratonløb, blandt andet NYC marathon, som han har gennemført flere gange. Den bedste tid på distancen er på under 3 timer.

"Du fortryder aldrig en løbetur. Du er frisk i hovedet bagefter og har der været noget der driller i dagligdagen, så har du rig mulighed for at tænke det igennem på de lange strækninger jeg løber," lyder det beskedent.

"Det er som med maratonløb som med mit virke som ejendomsmægler. Du kan altid forbedre dig og gøre noget mere. Det bestræber jeg mig også på at gøre i dagligdagen. Jeg sætter mig også mål og udfordrer mig selv. I firmaet gælder det om at vækste og levere en service, der gør, at kunderne anbefaler dig til andre, eller kommer igen."

Publiceret 04 December 2020 11:00