Lise Reese hopper selv i nissekostumet søndag 13. december sammen med Marianne Skou. Foto: CSJ

Lise Reese hopper selv i nissekostumet søndag 13. december sammen med Marianne Skou. Foto: CSJ

Lises julerier:

Stiller skarpt på julehyggen

På søndag bliver en juleugle i træ vækket til live med en motorsav. De næste uger er der nissehygge og koncert

Af
Christina S. Johansen

Hammel Op mod jul vil Lise Reese fra Nyt Syn Brilleriet i Hammel sørge for forskellige aktiviteter udenfor sin butik.

Nu på søndag lægger hun ud med et besøg af Erik Øster Særkjær, som ud over at være byrådspolitiker også laver træfigurer med motorsav i sin fritid.

Han vil fremstille en ugle med nissehue fra klokken 11 til cirka 16.

"Jamen den idé fik jeg, fordi jeg dagligt kører forbi den nye cykelsti mellem Svenstrup og Hammel og ser alle de træfigurer, som her er stillet op under navnet SkulpTuren. Dem har Erik været med til at lave," siger Lise Reese og fortsætter:

"Jeg er jo vildt imponeret over, at det bare er helt almindelige mennesker, som har lavet de figurer med sådan en voldsom maskine. Og så kunne jeg godt have en drøm om, at det ville fortsætte ind gennem byen - op ad Østergade. Figurerne kunne jo stå oppe ved træerne, og vi kunne kalde det for ByTuren."

Nissebesøg og trækbasun

Søndag 13. december byder nissemor og nissefar så på gløgg, kakao og hjemmebag - pssst det er Marianne Skou og Lise selv, som gemmer sig under nissetøjet, men sig det ikke til nogen.

Søndag 20. december kan man lytte til Ebbe Ringbloms kunnen på trækbasun. Han spiller i Prinsens Livregiment og giver denne søndag tre små julekoncerter.

Julehygge er fast tradition

Lise Reese har efterhånden gjort det til lidt af en tradition, at hun julehygger ved butikken hvert år.

"Det er simpelthen bare fordi, at jeg elsker at give, og samtidig er jeg så taknemmelig for den gode opbakning butikken får i byen," siger hun og fortsætter:

"Og lige i år trænger vi virkelig til noget hygge - vi har hyggehunger. Og så kan det godt være, at coronaen lægger et låg på en masse, men så må vi tænke ud af boksen og forsøge at finde på noget, som kan lade sig gøre. For vi kan altså godt gøre noget, så længe vi overholder restriktionerne."

Publiceret 04 December 2020 15:00