Billedet viser de tests, der sendes videre til laboratoriet. Arkivfoto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Billedet viser de tests, der sendes videre til laboratoriet. Arkivfoto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Antal nysmittede i Favrskov når det højeste antal nogensinde

25 personer meldes nysmittet inden for et døgn, hvilket er det højeste nogensinde i Favrskov

Af
Kian Johansen

Covid-19 25 nysmittede med Covid-19 på et døgn. Sådan lyder den nyeste opdatering fra Favrskov Kommune.

Og selvom det lyder meget højt, så mener kommunaldirektør Jan Kallestrup ikke, at tallet i sig selv er forfærdeligt eller skræmmende, selvom han opfordrer alle folk til at tage deres forholdsregler og følge myndighedernes opfordringer.

"Vi har fået meldinger om problemer med it-delen, så tallet kan sagtens være antal smittede for de seneste to døgn, der først er kommet frem i dag," forklarer han.

Dermed ville det samlede tal for to døgn være på 36 smittede og fordelt på to dage, ville det svare til det antal nysmittede Favrskov i gennemsnit har oplevet indtil nu pr. dag den sidste uges tid.

Det er især i aldersgrupperne 15-19-årige og de 40-50-årige der har været smittet indtil nu, viser tallene, ifølge kommunaldirektøren.

"Det er lidt tankevækkende. Vi kan analysere os frem til, at det typisk er faderen der bringer smitten ind i hjemmet. Derefter smittes størstedelen af familien. Men alle holdes hjemme, så smitten breder sig typisk ikke," forklarer Jan Kallestrup.

De smittede i Favrskov bor ikke i bestemte områder i Favrskov, der er konstateret smitte i alle Favrskovs postnumre, fortæller Jan Kallestrup.

Følg anvisningerene - også derhjemme

Borgmester Nils Borring opfordrer til, at man især i hjemmet passer på og følger sundhedsmyndighedernes opfordringer.

"Husk nu afstanden og håndhygienjen og lad være med at mødes med alle mulige personer," lyder opfordringen fra Jan Kallestrup.

Styrelsen for Patientsikkerhed bad i sidste uge om at indføre besøgsrestriktioner på alle plejehjem og på de sociale institutioner.

Der er dog ingen smittede på plejehjemmene, lyder meldingen og der er ikke indført yderligere tiltag fra Styrelsen for Patientsikkerhed for at begrænse smitten yderligere i Favrskov.

Publiceret 09 December 2020 11:25