Der er blandt andet tale om krattet bag svævebanen her. Foto: CSJ

Der er blandt andet tale om krattet bag svævebanen her. Foto: CSJ

Skole fjerner buskads, så hytter bliver synlige

Unges uro har været medvirkende årsag til, at buskads tyndes ud

Af
Christina S. Johansen

Hammel Ved Søndervangskolen i Hammel vil beplantningen nord for skolen snart få sig en ansigtsløftning. Der er tale om beplantningen, som kører langs med svævebanen hen forbi bålhytterne og desuden området ved mini-shelterne - det, som vist i daglig tale hedder 'dagplejernes legeplads'.

"Begge steder tynder vi ud i krattet. Noget bliver skåret ned, mens enkelte træer og buske bliver stående. Det afklippede laver vi et kvashegn af. Vi fletter det ind i det, som bliver stående. Til glæde for insekter og pindsvin," fortæller Charlotte Ahrndt Jensen, som er urban landskabsingeniør i Favrskov Kommune.

Hun forklarer, at det endnu ikke er helt fastlagt, hvordan opgaven præcist bliver grebet an, da parter om opgaven først mødes efter nytår. Det ligger dog fast, at arbejdet går i gang inden for et par måneder.

Uro spiller en rolle

Fra Søndervangskolens side har ønsket været at åbne områderne ved shelterne og bålhytterne op, fortæller skoleleder René Baltzer Guldbrandsen:

"Sådan at områderne bliver mere synlige udefra og ikke længere er så lukkede," siger han og fortsætter:

"Det skal selvfølgelig stadig være hyggeligt men altså samtidig mere åbent, sådan at flere, som kommer forbi, lige har lyst til at slå vejen ind omkring. Vi er jo meget glade for, at folk har lyst til at bruge vores faciliteter - det er selvfølgelig bare vigtigt, at man husker at rydde op."

Du nævner slet ikke unges uro i netop bålhytterne og ved shelterne. Har det ikke også en betydning for beslutningen?

"Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der har været noget uro i Hammel denne sommer. Det har skolens naboer også reageret på, så dem har jeg haft en snak med. Her var der også opbakning til at åbne området lidt mere op," siger René Baltzer Guldbrandsen.

Publiceret 10 December 2020 10:00