Grusvejen Thostrupvej ryddes ikke om vinteren og planeres kun få gange om året efter en fast plan. Foto: Michael Wulff

Grusvejen Thostrupvej ryddes ikke om vinteren og planeres kun få gange om året efter en fast plan. Foto: Michael Wulff

Genvej for de lokale ved lukket Enslevvej er en dårlig grusvej

Lokale kan tage en grusvej for at komme om på landevejen på Gelbrovej, der har vejkryds blændet af på grund af for høj fart

Af
Kian Johansen

Trafik Lokalavisen Favrskov har utallige gange skrevet om det uheldsprægede kryds ved Gelbrovej og Enslevvej, der ligger mellem Houlbjerg og Aidt.

Det firbenede kryds er spærret af ved den ene ende af Enslevvej, så der nu kun er et T-kryds.

Byrådet har besluttet at forsøge den billige løsning med en afspærring i en periode, for at se om det ikke hjælper på den høje fart og de farlige situationer der opstår på strækningen.

Den dyre løsning vil være en rundkørsel til en del kroner over en million kroner.

Gør grusvej bedre

Nu har en bilist, Niels Hansen fra Ulstrup et alternativ til de lokale, der døjer med at komme væk fra den nu lukkede ene ende af Enslevvej.

Han foreslår grusvejen, der ligger på samme side, mod Aidt. Den hedder Thostrupvej.

"Jeg kører selv tit den vej, så jeg sparer tid og et par kilometer," siger han til Lokalavisen Favrskov.

Og så foreslår han, at kommunen i samme omgang befæster grusvejen bedre og sørger for snerydning om vinteren, så de lokale kan komme hurtigere og sikkert frem.

Men det mener afdelingsleder for Trafik og Veje i Favrskov Kommune ikke er en god ide.

"Vejen er ikke beregnet til hurtig færdsel og der bliver ikke ryddet sne om vinteren. Det har vi ikke afsat midler til. Der er en fast plan, for hvor tit den ryddes og planeres. Desuden er det heller ikke en sikker vej, der er ringe udkørselsforhold, når man skal ud på den store landevej på Gelbrovej," siger Niels Christian Laustsen.

Venter til foråret

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders G. Christensen (V) er på linje med Trafik og Veje. Han peger også på de ringe oversigtsforhold på grusvejen.

Om løsningen ved det nuværende T-kryds ved Enslevvej og Gelbrovej lyder det:

"Vi ser lige tiden an og ser om mængden af uheld falder på strækningen. Vi afventer til foråret, før vi kigger på det igen. Vi har konstateret indtil nu, at der køres rigtig stærkt på strækningen. Nu skal fakta vise, om denne løsning er god nok, eller om vi skal etablere en rundkørsel.

Publiceret 14 December 2020 11:00