Majbritt Mortensen og Christina Siggaard har sammen lanceret 'Ladies Cycling Lounge', der henvender sig til alle kvinder med forskellige tilgang til cykling. Selv er Majbritt motionist, mens Christina er professionel cykelrytter. Pressefoto.

Majbritt Mortensen og Christina Siggaard har sammen lanceret 'Ladies Cycling Lounge', der henvender sig til alle kvinder med forskellige tilgang til cykling. Selv er Majbritt motionist, mens Christina er professionel cykelrytter. Pressefoto.

Et kaffe-stop gav god idé:

 Ladies Cycling Lounge for kvinder, der kan li' at cykle

Motionister og professionelle, og dem der imellem, der holder af at cykle, har nu fået en digital lounge

Af
Anette Bonde

Cykling Majbritt Mortensen og Christina Siggaard har netop åbnet et klubhus for kvinder, der er glade for at cykle - et digitalt klubhus, vel at mærke. Navnet er 'Ladies Cycling Lounge'.

Det er en invitation til at blive en del af et fællesskab og blive lidt klogere på området, og den er både rettet mod sindige motionister og hard core professionelle. 

Ladies Cycling Lounge består af en hjemmeside, en Facebook-side, en lukket facebook-gruppe samt en profil på Instagram. Ideen er at medlemmerne deler erfaringer, og disse kombineres med hjælp fra et ekspertpanel og et ambassadørkorps.

Der arrangeres fysiske cykeltræf rundt om i landet, og man finder træningsplaner og videoer. 

"Det er simpelthen fedt at cykle. Man kommer ud i naturen, får motion der er venlig ved kroppen, og fra cykelsadlen opdager man landet på en helt anden måde," siger Majbritt Mortensen.

"Og man kan snakke sammen, mens man cykler," tilføjer hun.

Heldigt møde i Kaffe-Stop

De to kvinder er begge bidt af cykling, Majbritt som motionist og Christina som professionel.

Majbritt , der bor i Markusminde øst for Hammel, er gift med cykel-entreprenøren Jesper Tikiøb, åbnede i sommer ved privaten et pitstop for cyklister med kaffe, vand og kage, 'Majbritts Kaffe-Stop'.

En dag rullede Christina fra Gammel Rye ind, og hun og Majbritt kom i snak. Snart var ideen om et digitalt forum for kvinder med cykling som interesse født. Majbritt har selv været medlem af en lignende klub inden for tøjbranchen.

"Når kvinder er sammen, snakker vi sammen på en anden måde. Vi tør stille spørgsmål her, som man måske ikke tør i en almindelig cykelklub, og man kan gå ind og kigge, søge gode råd eller spørge. Her er plads til alle," forklarerMajbritt.

Hun tilføjer, at Christina med sin særlige baggrund som professionel cykelrytter kan sparre med kvinder, der er lidt længere inden for cykelsporten end de fleste.

Christina har desuden en bachelor i ernæring og sundhed, og kan dele ud af sin viden om kost.

Professionel siden 2015

Christina Siggaard cykler hver dag. Hun har siden 2015 været professionel cykelrytter. I 2018 vandt hun en stor klassiker i Belgien, 'Omloop Het Niewwsblad'. og igen i 2019 i Belgien vandt hun i et mindre løb.

Christina Siggaard har cyklet halvdelen af sit liv, drevet af passion.

"Jeg vil gerne dele min glæde ved cykling og søger derfor mere fællesskab om cyklingen," fortæller hun.

Publiceret 16 December 2020 11:30