Den nye kunstgræsbane er nu officielt overleveret fra Hadsten Kunstgræsbaneforening til HSK Fodbold. Foto: PR

Den nye kunstgræsbane er nu officielt overleveret fra Hadsten Kunstgræsbaneforening til HSK Fodbold. Foto: PR

Kunstgræs:

 Nu kan bolden trille året rundt i HSK Fodbold

Den nye kunstgræsbane er officielt overleveret til klubben

kunstgræsbane Den nye kunstgræsbane er nu officielt overleveret fra Hadsten Kunstgræsbaneforening til HSK Fodbold, hvor der er mange, som ikke kan vente med at tage det grønne tæppe i brug.

Den store indvielse må vente til foråret eller sommeren, når corona forhåbentligt har sluppet sit tag i Danmark. Men en lille markering blev det, da bestyrelsen i Hadsten Kunstgræsbaneforening sammen med rådgivere, samarbejdspartnere og frivillige fra HSK Fodbold inspicerede den nye bane, som faktisk allerede har været i brug.

28. november kunne HSK's U12-piger, som de allerførste indtage banen og hive tre sejre hjem på det nye underlag.

"Nu glæder vi os til, at resten af klubbens medlemmer også får mulighed for at spille og træne på den nye bane. Vi er både glade for og stolte af de gode forhold, vi nu kan tilbyde vores medlemmer i HSK Fodbold," siger Henrik Hagemann, formand for HSK Fodbold. Han sender en tak til både Hadsten Kunstgræsbaneforening og til sin forgænger Gert Jensen, for det store arbejde der er lagt i at få en kunstgræsbane i Hadsten.

"Det har været længe undervejs, men nu er vi endelige i mål," smilte en veltilfreds formand for Hadsten Kunstgræsbaneforening, Hans Ole Steensig, da han under markeringen kort ridsede den nye banes lange historie op.

Mere end tre år

Tre år og to måneder skulle der gå fra Favrskov Kommune i oktober 2017 gav den første bevilling til en kunstgræsbane i Hadsten til banen stod klar til brug.

Det var HSKs tidligere formandsskab Gert Jensen og Henry Sørensen, som først førte kampen for at give fodboldspillere i Hadsten bedre faciliteter. De lagde et stort stykke arbejde i ideen, og det gav pote, da Favrskov Kommune af to omgange bevilligede 3.75 mio. kr. til projektet med den besked, at fodboldklubben selv skulle finde resten af midlerne. Banens placering blev aftalt, men så gik arbejdet lidt i stå.

Lige indtil efteråret 2018, hvor Hans Ole Steensig blev involveret i arbejdet. Som en del af Civic Hadsten valgt han sammen med Jens Espersen og Kristen Mark at gå ind i arbejdet for kunstgræsbanen.

Det blev startskuddet til Hadsten Kunstgræsbaneforening, som de seneste to år har arbejdet målrettet på at få banen etableret trods mange forhindringer som ændringer i miljøkrav og lange sagsbehandlingstider. De samlede de sidste midler ind blandt andet med hjælp fra en stor donation fra ELRO-fonden, holdt møder med kommunen og lagde kræfter i at skubbe processen videre.

Corona blev en gevinst

I foråret 2020 skete der endeligt noget. Mens corona ramte Danmark og satte mange ting i stå, blev virussen en gevinst for kunstgræsbanen.

"Regeringen fjerede anlægsloftet for 2020, og det satte skub i tingene," forklarede Hans Ole Steensig, for i løbet af to dage i april sendte Favrskov Kommune alle de nødvendige tilladelser afsted, og så var vejen ryddet mod den nye bane.

I august 2020 blev første spadestik gravet, og i løbet af efteråret har ikke bare banen, men også et MTB-spor og planerne om en udendørs aktivitetsplads ved siden af taget form.

 

Publiceret 16 December 2020 10:49