Lørdag 5. december indsamlede Lions Dagmars Kilde og Lions Hinnerup dagligvarer foran SuperBrugsen i Hinnerup. Foto: Privat

Lørdag 5. december indsamlede Lions Dagmars Kilde og Lions Hinnerup dagligvarer foran SuperBrugsen i Hinnerup. Foto: Privat

Lions Dagmars Kilde indsamlede mad til 44 trængte familier

For femte år i træk indsamlede Lions Dagmars Kilde og Lions Hinnerup mad til familier i Favrskov Kommune

indsamling Lørdag 5. december indsamlede Lions Dagmars Kilde og Lions Hinnerup dagligvarer foran SuperBrugsen i Hinnerup. Det var femte år i træk. Der blev indsamlet varer for 17.200 kr.

Jørgen Mathiesen (tidligere 'Del Maden') og hans hjælpere stod for pakning og udbringning af varerne. Det blev til 44 poser som blev modtaget med stor taknemmelighed - eller som Jørgen Mathiesen udtrykker det:

"Modtagerne var helt oppe at køre over de flotte posers indhold".

Lions Hinnerup doblede som sædvanlig beløbet op. Derfor kunne SuperBrugsen pakke yderligere 44 poser som blev delt ud ugen efter.

"Vi blev taget rigtig godt imod, og folk var meget gavmilde. Flere kunne huske os fra tidligere år. Og der var mange der roste os for det gode initiativ," fortæller Rie Christensen fra Dagmars Kilde.

"Der var givere i alle aldre, og rigtig mange unge mennesker. Vi kunne også mærke, at i børnefamilierne betød det meget for forældrene, at børnene forstod, at de var med til at hjælpe."

Og opfindsomheden var stor. Der var kødvarer, kaffe, frugt, småkager, chokolade, saftevand, sukker og meget andet. En dame lagde endda legetøj i indkøbskurven.

"Hun spurgte om vi var interesserede i helt nyt legetøj, som hun havde en del af," fortæller Randi Bune fra Dagmars Kilde.

"Det var vi selvfølgelig – og så skyndte hun sig hjem efter det. Så der bliver en ekstra overraskelse til nogle heldige børn."

En yngre mand donerede nogle gulerødder og to poser løg.

"Måske skulle han have haft den ene pose løg med hjem, for kort tid efter var han tilbage i SuperBrugsen for at handle," fortæller Henning Møller Jensen fra Lions.

"Vi fik også en snak med en polsk dame, som har boet i Hinnerup i flere år. Hun syntes godt om vores indsamling og kunne fortælle, at i Polen samler man fødevarer ind til trængte familier i alle butikker, og ikke kun til jul."

"Alt i alt var det positivt at opleve så stor gavmildhed, midt i en coronatid," lyder det fra Lions og Dagmars Kilde, som takker SuperBrugsen for den store velvilje.

 

Publiceret 17 December 2020 16:00