Trods regnvejr deltog børnene med store smil i pakningen af bussen, som kørte børnenes gaver videre til Red Barnet, der fordeler julegaverne til udsatte børn i Favrskov. Fotos: Michael Wulff

Trods regnvejr deltog børnene med store smil i pakningen af bussen, som kørte børnenes gaver videre til Red Barnet, der fordeler julegaverne til udsatte børn i Favrskov. Fotos: Michael Wulff

Elever donerede deres legetøj til udsatte børn 

Regnbueskolen fandt en udvej i corona-tiden til at fortsætte traditionen med at hjælpe udsatte børn gennem Red Barnet

Af
Michael Wulff

HAMMEL Børnene fra 2. og 3. klasse på Regnbueskolen ved Hammel står spændte og klar ved døren, da minibussen, som en donation fra De Grønne Busser, bakker ind til skolen på Vadstedvej denne tirsdag 15. december.

Indenfor er et større bjerg af juleindpakkede gaver stablet op, gaver som børnene, traditionen tro, har udvalgt på deres egne værelser, pakket dem ind og sat en mærkat på.

Mange udsatte familier

Red Barnet i Favrskov står bag denne udveksling. Pakkerne skal nemlig ombord i minibussen og inden jul fordeles til udsatte familier i Favrskov Kommune, fortæller Michael Hejlskov Jacobsen, lokalformand i Red Barnet.

"Vi er overlykkelige for dette initiativ. For vi har rigtig mange familier i Favrskov, som ikke har midlerne til selv at købe gaver til deres børn."

Michael Hejlskov Jacobsen mener, at der er op mod 150 familier, som kan trænge til lidt ekstra hygge her i julen alene i Favrskov.

Kurt pakker bussen

Da bussen holder stille, danner børnene en lang slange, henter pakkerne i vinduet hos lærer Silke Hansen og bærer dem hen til chauffør Kurt Basse, der fordeler pakkerne på sæderne.

"Vi havde opgivet at gennemføre i år på grund af corona. Men så snakkede vi med Michael Hejlskov og fandt så denne løsning. Hele skolen har været med i projektet," siger lærer Silke, da hun har langet et par hundrede pakker ud gennem vinduet.

 

Publiceret 19 December 2020 09:00