Grundig håndvask og håndsprit reducerer risikoen for smitte af coronavirus, København, den 28. februar 2020.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)

Grundig håndvask og håndsprit reducerer risikoen for smitte af coronavirus, København, den 28. februar 2020.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix) Ritzau Scanpix

Favrskov:

 To beboere smittet på hver deres plejecenter

To ældre personer meldes smittet, men uden symptomer

Af
Kian Johansen

I løbet af de seneste par dage er det konstateret, at to ældre beboere på Plejecenter Anlægget i Ulstrup og på Plejecenter Tinghøj i Hammel er smittet med Covid-19.

Begge meldes uden symptomer og er ved godt mod, fortæller kommunaldirektør i Favrskov Kommune, Jan Kallestrup.

De er nu isoleret på det tidligere plejecenter Skaghøj i Hammel. På det tidligere kortidsafsnit har kommunen indrettet en syv stuer til Covid-19 patienter.

På Anlægget formoder man, at det har været en medarbejder der har smittet den pågældende beboer, mens det stadig er uvist om det har været en vikar eller en pårørende der har smittet beboeren. Både en pårørende og vikaren meldes nemlig smittet med Covid-19.

Alle beboerne på de to plejecentre, samt personalet er - eller bliver testet for Covid-19 hurtigst muligt, mens kommunen tester igen på søndag på Plejecenter Tinghøj, fortæller Jan Kallestrup.

De to smittede beboere er de eneste tilfælde på plejecentre i Favrskov siden april 2020, hvor en enkelt beboer blev meldt smittet. Siden da har kommunen kunnet holde smitten væk fra de ældre beboere.

Tirsdagens udvikling i Coronasmitte i Favrskov viser at der stadig er en meget lille andel af den ældre befolkning, der har været smittet med Covid-19. Illustration Favrskov Kommune

Tirsdagens udvikling i Coronasmitte i Favrskov viser at der stadig er en meget lille andel af den ældre befolkning, der har været smittet med Covid-19. Illustration Favrskov Kommune

"Men det viser, at vi skal holde fast de kommende måneder, indtil en vaccine begynder at slå igennem. Vi har været - og er - rigtige omhyggelige med at bruge værnemidler og følge de andre forholdsregler omkring Covid-19 på vores plejecentre," siger Jan Kallestrup.

Han glæder sig over, at antallet af smittede for de 70 til 90-årige er så lille i Favrskov.

"Det er en tendens vi meget gerne ser fortsætte."

 

Publiceret 29 December 2020 16:00