Der er testet tæt på 4.000 personer for Covid-19 på seks dage i Favrskov. Foto: Kian Johansen

Tæt på 4.000 testet:

 Testcentre i Favrskov er en succes

To midlertidige testcentre i Favrskov har snart testet 3.962 personer. Tallet vil stige i løbet af dagen

Af
Kian Johansen

De midlertidige testcentre i Hadsten og Hammel har været godt besøgt under de seks dages besøg i Favrskov, fortæller kommunaldirektør Jan Kallestrup.

"Vi er godt tilfredse med fremmødet," siger han. Kun den første dag bød på udfordringer, da regionens it-system gik ned og skabte køer i både Hammel og Hadsten.

"Flowet de andre dage har været god. Tiderne som folk har booket har været overholdt, lyder det fra testcentrene," siger Jan Kallestrup.

Tallene tirsdag formiddag viste, at 3.962 er blevet testet på de to midlertidige testcentre i Hadsten og Hammel.

Tallene for tirsdagens test viser kun de bookninger der blev foretaget fra morgenstunden. Så tallet vil overstige langt over 4.000 tests i Favrskov på seks dage.

"Vi er ved at undersøge om det kan lade sig gøre at få testcentrene til at være i flere byer i Favrskov i løbet af næste uge. Men på nuværende tidspunkt ved vi ikke om det kan lade sig gøre," fortæller kommunaldirektøren, der er glad for den store søgning.

Få nysmittede

Og selvom der er testet så mange personer fra Favrskov og fra kommunerne rundt om, så tyder alt på, at det ikke har påvirket antallet af nyfundne smittede i særlig høj grad. Alt tyder på at antallet af nysmittede er faldet i løbet af den seneste uges tid, selvom der er testet langt flere i Favrskov i den periode.

Testresultaterne fra de midlertidige testcentre er selvfølgelig et par dage forsinkede, men hverken søndagens eller mandagens tal er særligt høje. Her blev fundet henholdsvis 6 og 7 nysmittede.

Publiceret 12 January 2021 10:57