10 helt nye sæt har Ungecaféen fået og desuden en masse blandet LEGO til låns. Desuden ti plastikkasser med låg, sådan at borgerne kan få en kasse hver og bygge videre fra gang til gang. Foto: Carina Laursen

10 helt nye sæt har Ungecaféen fået og desuden en masse blandet LEGO til låns. Desuden ti plastikkasser med låg, sådan at borgerne kan få en kasse hver og bygge videre fra gang til gang. Foto: Carina Laursen

Ungecafé efterlyste LEGO til sårbare:

Hjælpen væltede ind

Samværet i Ungecafé Hammel er udfordret af corona-restriktioner. Flot donation hjælper

Af
Christina S. Johansen

Hammel Da statsministeren endnu engang gik på talerstolen og meldte nedlukning af Danmark, satte det tankerne i gang hos Carina Laursen, som er peer-medarbejder i Ungecafé Hammel.

"Fordi vi udfører en kritiks funktion, har vi fået lov at holde caféen åben, men jeg kunne jo godt se, at hvis vi skal holde to meters afstand, så er det svært at have det sædvanlige samvær i caféen. Derfor tænkte jeg, at jeg ville efterlyse noget LEGO, som brugerne kan bygge med sammen men hver for sig," fortæller Carina Laursen.

Hun lagde et opslag på Facebook - dels på sin egen væg, dels i en LEGO-gruppe. Og så skete der ellers noget i en vældig fart:

"Det gik sindssygt stærkt. Det væltede ind med tilbud. Så nu står vi altså med 10 helt nye sæt, vi har fået, og desuden en masse blandet LEGO, som en mand har udlånt til os. Så manglede vi bare ti plastikkasser med låg, sådan at borgerne kan få en kasse hver - og bygge videre fra uge til uge."

Og plastikkasserne skulle Ungecafé Hammel ikke vente længe på. Her kom Jacob Veller, som ejer Fri BikeShop i Hammel, nemlig hurtigt til undsætning.

"Det her har virkelig vakt stor glæde i caféen. Flere kan slet ikke vente med at komme tilbage og bygge videre. Jeg tror, det er det her med at kunne skabe noget og se udviklingen frem mod det færdige produkt," siger Carina Laursen.

For sårbare 18-35-årige

Ungecafé Hammel finder sted hver onsdag og er for alle cirka 18-35-årige, som på en eller anden vis er sårbare.

Man mødes på Værestedet Eriksminde, Eriksminde 25 i Hammel, fra klokken 15.30 til 17.30 og er bare sammen om hyggesnak, spil, film, noget kreativt eller noget helt andet. Der er cirka otte-ti aktive brugere.

"Det er ligeværdigt samvær og et fristed, hvor der ingen krav og forventninger er. Hele tankegangen er, at borgerne skal 'komme sig'. Altså skal der ske en udvikling. Men vi stiller ingen krav til hvordan," fortæller Carina Laursen, som selv kender til det at være psykisk sårbar, før hun tog sin peer-uddannelse.

"Det gør også, at jeg ved, hvad der kan trigge vores borgere. Og når de kommer til mig for at tale, så er det et trygt, fortroligt rum. Hvad der sker i Ungecaféen kommer ikke videre. Og jeg har aldrig en skjult dagsorden," forklarer Carina Laursen.

 

Publiceret 13 January 2021 15:00