Henrik Rydberg fylder 60 år. Privatfoto

Henrik Rydberg fylder 60 år. Privatfoto

"Cykelsmeden fra Aidt" fylder 60

Henrik Rydberg, Thorsø, medindehaver af Rydbergs MC A/S i Aidt, fylder søndag 17. januar 60 år

AIDT Henrik Rydberg er født i Aarhus, og efter endt skolegang på Ellevangsskolen kom han i lære som lastvognsmekaniker hos Ford i Risskov.

Efter læretiden meldte eventyrlysten sig, og aarhusianeren fik i 1982 arbejde på Thulebasen som mekaniker.

Det var dette job, der skabte det økonomiske grundlag for at Henrik Rydberg kunne realisere drømmen om at blive selvstændig.

Købet af den gamle kro midt i Aidt samt af en cykelforretning i Hinnerup resulterede i "Rydbergs Cykler", der åbnede i Aidt i 1985 med salg og reparation af cykler og plæneklippere som grundlag.

Han kørte allerede dengang motorcykel, og snart flokkedes MC-vennerne i cykelværkstedet i fritiden og skruede i motorcykler.

Fra cykler til motorcykler

Det greb om sig. Snart måtte cykler og plæneklippere vige pladsen, og ”Rydbergs Cykler” blev til ”Rydbergs MC”.

I 1991 overtog Rydbergs MC naboejendommen, et tidligere autoværksted, og adskillige ombygninger senere fremstår Rydbergs MC nu som en af landets største forhandlere af nye og brugte motorcykler samt enhver form for udstyr og tilbehør.

Firmaet er autoriseret forhandler af Kawasaki og Honda og har også tidligere haft Suzuki i stalden.

Gennem 35 år har Rydbergs MC været i front i branchen, og firmaet er omkring 25 gange blevet kåret som ”Årets forhandler” eller ”Årets mest sælgende forhandler” af både Kawasaki og Honda.

Et efterhånden femcifret antal motorcykler - nye som brugte - er rullet ud over kantstenen i Aidt

Trods corona-nedlukning er 2020 rekordår

På sin 60-årsdag kan Henrik Rydberg se tilbage på et erhvervseventyr, der har sendt ”cykelsmeden fra Aidt” op i MC-forhandlernes superliga, og end ikke en coronakrise har kunnet bremse Rydbergs MC. Trods restriktioner og nedlukninger ser 2020 ud til at blive et rekordår i firmaets historie.

Kun har man, til Henrik Rydbergs store ærgrelse, måttet aflyst de seks årlige populære kundearrangementer, der hvert år plejer at samle op mod 10.000 gæster i alt.

Fritid har "Cykelsmeden fra Aidt" ikke haft meget af de seneste 35 år, men når det sker, er det båden i havnen i Grenå, der trækker.

Publiceret 15 January 2021 10:30