En mindre udvidelse af Frijsenborg Biogas på Fuglsangvej Tæt på Hammel og Voldby skal fordoble produktionen, hvis der gives lov til det. Arkivfoto

En mindre udvidelse af Frijsenborg Biogas på Fuglsangvej Tæt på Hammel og Voldby skal fordoble produktionen, hvis der gives lov til det. Arkivfoto

Biogas-anlæg vil fordoble produktionen

Frijsenborg Biogas har ansøgt om at kunne bruge endnu mere gylle og også dyreaffald til biomasse. Nu venter for-høring

Af
Kian Johansen

Frijsenborg I den kommende tid vil et forsøg og en for-høring afklare om Frjsenborg Biogas på Fuglsangvej mellem Hammel og Voldby kan få lov til at fordoble mængden af biomasse i det under fire år gamle biogasanlæg.

Frijsenborg Biogas ønsker nemlig at øge mængden af gylle og samtidig have mulighed for at bruge animalske biprodukter. Det kan være rester fra fiskeindustrien, ægprodukter og affald fra slagterier.

Ansøgningen om fordoblingen er på vej gennem det politiske system og landede først på Planudvalgets bord.

Her har politikerne nikket ja til, at kommunen i første omgang kontakter de nærmeste naboer i området, den lokale afdeling af Dansk Naturfredningsforening og andre umiddelbare interessenter.

"Vi foretager en såkaldt for-høring, før vi laver en VVM-redegørelse og derefter kommer det i en almindelig bred høring, forklarer Dennis Jensen, Natur- og miljøchef i Favrskov Kommune.

Ikke græs og majs

Det virker ikke til, at der er de store gener forbundet ved at udvide biogasanlægget, der ligger på Fuglsangsvej mellem Hammel og Voldby og langt fra naboer, mener Erling Kvist Andersen (S), formand for Planudvalget, der derfor sammen med et enigt planudvalg har sendt sagen videre til næste skridt, nemlig en for-høring og derefter en bred høring.

"Vi har dog pointeret at vi ikke ønsker, at der bruges græs, majs og andre afgrøder der kun er plantet med det formål at blive til biomasse. Det skal være restprodukter," siger Erling Kvist Andersen.

Publiceret 16 January 2021 11:00