I Hammel er test-personalet uddannet i at teste børn under 12 år. Arkivfoto: Kian Johansen

I Hammel er test-personalet uddannet i at teste børn under 12 år. Arkivfoto: Kian Johansen

Teststationer forlænges til 7. februar

Midlertidige teststationer i Hammel, Hadsten og Ulstrup er åbnet i denne uge. To stationer forlænges til 7. februar. I Hammel kan børn under 12 år testes

I denne uge har testmulighederne været udvidet til at omfatte alle fire hovedbyer – Hammel, Hadsten, Hinnerup og Ulstrup. Teststationen i Hinnerup er lukket igen, men du kan stadig nå at blive testet i en af de andre tre byer.

Samtidig forlænges teststationerne i Hammel og Hadsten med to uger fra lørdag 23. januar til søndag 7. februar.

Stationen i Hammel får også mulighed for at teste børn under 12 år.

På stationen i Hadsten skal man fortsat være fyldt 12 år for at blive testet, idet personalet her ikke er uddannet til det.

Kommunaldirektør Jan Kallestrup peger på, at forlængelsen gør det endnu nemmere at blive testet i Favrskov, og han håber på den baggrund, at endnu flere borgere i Favrskov vil benytte sig af testmuligheden.

"Det er meget vigtigt, at vi hurtigt finder de personer, der er smittet med coronavirus, så vi hurtigst muligt får stoppet eventuelle smittekæder. Så det er bare med at få bestilt en tid til test, hvis man har symptomer på coronavirus eller har været i kontakt med nogen, der er smittet. Det gælder også, hvis man møder fysisk på arbejde og her omgås andre – også selv om man ikke har symptomer." siger Jan Kallestrup.

De mobile teststationer udfører PCR-tests, som er den mest præcise testtype, der også bruges på regionens store testcentre. Svaret på testen fås på www.sundhed.dk inden for 1-2 døgn efter testen.

Test i Favrskov Kommune

  • Alle dage fra kl. 9-16.
  • Hadsten: 20. januar og fra 23. januar frem til 7. februar. Hadsten Kultur- og Idrætscenter, Hadbjergvej 12, 8370 Hadsten
  • Hammel. Mulighed for test af børn under 12 år: Frem til 7. februar. Hammel Idrætscenter, Thorsvej 4, 8450 Hammel
  • Ulstrup: 21.-22. januar (torsdag og fredag) Ulstrup Hallerne, Hal 1, Nattergalevej 10, 8860 Ulstrup
  • Der kan testes 225 personer hvert sted pr. dag.
  • Bestil tid på www.coronaprover.dk

Publiceret 19 January 2021 11:20