Ole Olesens frostpizzaer kan findes i 200 dagligvareforretninger i hele landet. Arkivfoto: CSJ

Ole Olesens frostpizzaer kan findes i 200 dagligvareforretninger i hele landet. Arkivfoto: CSJ

Takkede nej til million-tilbud:

"Helt ærligt, så har jeg det nok bedst med kun at være mig selv"

Ole Olesen afviste én million kroner i Løvens Hule. Behovet var nu heller ikke stort, for salget af hans frysepizzaer slog rekord i 2020

Af
Christina S. Johansen

Søbygårdsvej Da DR-programmet Løvens Hule løb over skærmen 7. januar, var det med en lokal kending som deltager.

Ole Olesen, som ejer Oles Gård på Søbygårdsvej uden for Hammel, var nemlig af produktionen inviteret til at deltage. En tanke, som Ole selv ellers aldrig ville have fået:

"Det var på ingen måde noget, som jeg havde tænkt, at jeg skulle deltage i, men de ringede til mig og spurgte, om jeg ville være med, og så tænkte jeg: 'Ja, hvorfor ikke?' Jeg vil jo bare gerne fortælle om min mission: At vi skal gå mere op i det, vi spiser," fortæller Ole Olesen, som selv værdiansatte sin virksomhed, der laver økologiske frysepizzaer, til otte millioner kroner.

In it for the money

Den var de fem potentielle investorer dog ikke helt med på. De tre meldte hurtigt ud, at 100 kroner for en frysepizza, som er det, Ole Olesen tager for sin vare, var for meget. De ønskede derfor ikke at købe sig ind i Oles Gård.

De sidste to var enormt begejstrede, men ønskede til sammen kun at give én million kroner for 25 procent af virksomheden. Dermed vurderede de, at Oles Gård er fire millioner kroner værd.

"Jeg vidste udemærket godt, at jeg aldrig ville sælge for så lidt. Så jeg skulle bare have sagt nej fra starten i stedet for at forsøge at forhandle," siger Ole Olesen og fortsætter:

"Helt ærligt, så har jeg det nok i virkeligheden bedst med, at det bare er mig selv, som driver det videre. Det er så vigtigt, at det er på mine præmisser. Skulle der nogle andre ind i virksomheden, som kun har forretningsbriller på, ville der gå for meget tabt. Jeg var der nok også mest for at fortælle om min mission. En mission og et projekt, som investorerne skulle kunne se sig ind i. Men de er mere in it for the money - og det er jo også helt fint."

Bedste år hidtil

Det er nu heller ikke fordi, at Ole Olesen som sådan har brug for en økonomisk indsprøjtning. Hans frostpizzaer er således allerede at finde i 200 velassorterede dagligvareforretninger i hele landet. Og faktisk blev 2020 det bedste år hidtil for Oles Gård.

"Normalt sælger vi pizza på en masse festivaller, men fordi de var lukkede grundet corona, havde jeg nu tiden til at fordybe mig i salget og komme ud og snakke med en masse butikker," forklarer Ole Olesen, som bestemt ikke har fået mindre at lave, efter at udsendelsen blev vist.

"Optagelserne fandt sted i august, og jeg har ikke vidst, hvornår det blev bragt. Jeg fik først at vide mandag, at det ville blive sendt torsdag, så vi har ikke kunnet nå en masse forberedelse. Men jeg har kaldt ekstra folk ind, og vi gør alt for at forsøge at følge med den overvældende, positive interesse."

 

fakta

Oles Gård

Pizzaerne er lavet af økologiske og bæredygtige råvarer, hvor dyrevelfærden er vægtet enormt højt. En koldhævet surdejsbund udgør basen, som toppes med kartofler, rosmarin, olivenolie, mayo, chilimarmelade, grønt og udvalgt kød fra gården - og så bages de i en brændefyret stenovn.

De råvarer, som Ole ikke selv producerer på gården, henter han i nærmiljøet på gårde, som deler hans ideologi om bæredygtighed og dyrevelfærd.

Publiceret 19 January 2021 17:00