Stinne Rishøj Mikkelsen kommer fra en lignende stilling i Syddjurs Kommune. Pressefoto

Stinne Rishøj Mikkelsen kommer fra en lignende stilling i Syddjurs Kommune. Pressefoto

Nyansat:

Stinne hjælper foreningernes idéer på vej

Stinne Rishøj Mikkelsen er foreningernes kontakt ind i forvaltningen. Hun er nemlig nyansat i stillingen som fritids- og idrætskonsulent for outdoor-området

Af
Christina S. Johansen

Fritid Favrskov Kommune har fået en ny fritids- og idrætskonsulent. Navnet er Stinne Rishøj Mikkelsen. Hun er 31 år, bor i Hinnerup med sin kæreste og deres to små børn, og så kommer hun fra en lignende stilling i Syddjurs Kommune.

"Jeg skal støtte de frivillige, gribe deres idéer og hjælpe dem på vej. Så jeg fjerne stenene på vejen, så de kan komme videre og gøre det, de brænder for."

Stinne Rishøj Mikkelsen, fritids- og idrætskonsulent

"Men nu er det rart at kunne lægge min energi i det område, hvor jeg selv kan mærke det. Det gør det mere nært, at jeg kender området, og det gør på en eller anden måde, at det bliver mere værd," fortæller Stinne Rishøj Mikkelsen, som tiltrådte stillingen i Favrskov 1. november.

Stinnes ansvarsområde er alt, som går under betegnelsen outdoor - altså alt det, som foregår udenfor. Ligesom hun desuden har ansvaret for alt det administrative i Rønbæk Idrætscenter og Haldum-Hinnerup Hallen.

Fjerner sten på vejen

Men hvad består arbejdet så i for sådan en fritids- og idrætskonsulent?

"Jeg er foreningernes kontakt ind i forvaltningen. Så jeg skal altså støtte de frivillige, gribe deres idéer og hjælpe dem på vej. Så jeg fjerne stenene på vejen, så de kan komme videre og gøre det, de brænder for. Ellers skulle de have kontakt med mange forskellige forvaltninger, men det tager jeg mig altså af," forklarer Stinne Rishøj Mikkelsen og fortsætter:

"Eksempelvis har en forening henvendt sig med ønsket om flere afmærkede løberuter i lokalområdet. Og så er det mit job at undersøge, om og hvordan det kan lade sig gøre."

"Jeg har stor respekt for den tid, de frivillige lægger i at skabe noget, som giver en stor værdi for andre."

Stinne Rishøj Mikkelsen, fritids- og idrætskonsulent

Stor respekt for frivillige

Selvom idræt interesserer Stinne Rishøj Mikkelsen, så er det selve forenings- og fritids-delen af jobbet, som hun er særligt vild med.

"Altså det her med at støtte de frivillige, sådan at foreningslivet glider gnidningsfrit," siger hun og tilføjer:

"Jeg har nemlig stor respekt for den tid, de frivillige lægger i at skabe noget, som giver en stor værdi for andre."

 

Publiceret 20 January 2021 08:00