Det er sådan set bare at gå i gang, når man modtager førstehjælpskassen. Man kan vælge mellem en af de tre gaver til venstre. Pressefoto

Det er sådan set bare at gå i gang, når man modtager førstehjælpskassen. Man kan vælge mellem en af de tre gaver til venstre. Pressefoto

Få kasse til døren:

 Førstehjælpskasse til frivillige fællesskaber

Af
Christina S. Johansen

Forening Hos FrivilligCenter Favrskov er formålet at støtte, udvikle og fremme den lokale frivillige indsats i Favrskov. Og det gælder altså også nu, hvor rigtig mange frivillige fællesskaber er gået i hi på grund af corona-nedlukningen af landet.

Derfor tilbyder frivilligcentret nu alle frivillige fællesskaber at de kan få bragt en kasse til døren med alt, hvad der skal bruges, til en såkaldt bogstavsskattejagt - fra håndsprit til materialer og endda en præmie.

"Alting behøver ikke at gå helt i stå i denne tid. Og vi vil gerne hjælpe de frivillige med at fastholde fællesskabet," siger Marie-Cecilie Broundal Myhre, centerleder for FrivilligCenter Favrskov.

Derfor kalder centret også kassen for en 'førstehjælpskasse til frivillige fællesskaber'.

Med kassen sætter modtageren selv bogstavløbet op - det kunne være om det lokale forsamlingshus eller idrætshal - og inviterer så dennes forening eller andet fællesskab til at deltage i skattejagten. Hver for sig naturligvis.

Og hvad går sådan en bogstavskattejagt så ud på? Jo, man skal ganske enkelt ud at finde nogle bogstaver, som man så skal sætte sammen til et ord til sidst. Ud af de rigtige svar trækker fællesskabet en vinder.

 

Publiceret 21 January 2021 06:00