Modelfoto: Adobe Stock

Modelfoto: Adobe Stock PhotoRK - stock.adobe.com

Favrskov Provsti udskyder konfirmationer

Foråret kommer desværre ikke til at stå i konfirmationernes tegn i Favrskov Kommune

Af
Christina S. Johansen

Fest Fordi corona-virus stadig gør fremtiden usikker, har Favrskov Provsti truffet en beslutning, som får konsekvenser for alle de håbefulde kommende konfirmander og deres familier.

Præsterne i provstiet har nemlig i samråd med menighedsrådene besluttet at udskyde forårets konfirmationer til august/september. Det sker for at øge sandsynligheden for, at

der må holdes festgudstjeneste og ikke mindst en fest for konfirmanderne efterfølgende.

"Vi håber på, at situationen er tilpas bedret, så vi kan holde så normale konfirmationer som muligt," siger provst Anders Bonde og fortsætter:

"Det her er jo en stor dag, hvor både det i kirken og festen bagefter betyder meget. Derfor skal der også helst være mulighed for, at der kan komme nogle mennesker."

Præsterne kommunikerer de nye datoer for konfirmationerne ud til konfirmandforældrene de kommende dage.

"Det er noget af et puslespil at få til at gå op. Samtidig er vi jo udfordret af en masse bryllupper, som er blevet udskudt fra sidste år, men vi arbejder altså hårdt på det," siger provsten.

En fordel i udskydelsen

Selvom udskydelsen måske vækker ærgrelse hos konfirmand-familierne, så har de altså nu fået vished og har mulighed for at ændre planerne.

"En del forældre har kontaktet mig, biskoppen og præsterne for at få svar på, om konfirmationerne blev afholdt som normalt eller ej. Så vi ved godt, at der har været en bekymring, og det var vi selvfølgelig nødt til at få en afklaring på," siger Anders Bonde, som finder et lys i den ellers lidt trælse besked:

"Udskydelsen har jo den fordel, at præsterne får mulighed for at samle lidt op på undervisningen og få mødt konfirmanderne hen over sommeren."

Artiklen opdateres, når/hvis det lykkes redaktionen at få fat i de nye konfirmationstider. 

Publiceret 22 January 2021 11:56