Alle opfordres til at gå ud og samle skrald 31. januar. Pressefoto

Alle opfordres til at gå ud og samle skrald 31. januar. Pressefoto

Favrskov skal være med til samle-skrald dag

Gå på gaden og saml skrald søndag 31. januar, lyder opfordringen fra klimaaktivister

Klima Corona-krisen overskygger klima-krisen, og det er de unge klimaaktivister i 'Fridays For Future' trætte af. Derfor arrangerer de et landsdækkende event 'Kæmpe national samle-skrald-dag søndag 31. januar, hvor alle opfordres til at gå på gaden og samle skrald i deres lokalområde. I Favrskov vil det være 17-årige Lucca, der er er aktiv klimaaktivist i Fridays for Future Danmark, som vil gå rundt med skraldeposer.

"Vi vil med denne aktion vise, at vi ved at stå sammen hver for sig fortsat sætter fokus på klimakrisen og bliver ved med at kæmpe, indtil vi får en grøn retfærdig fremtid, og at intet - heller ikke en anden krise - kan stoppe os," siger Lucca D. Kjærgaard, der i øjeblikket modtager sin gymnasieundervisning hjemmefra.

Lucca D. Kjærgaard bor tæt på Kirkevej og jernbanen, som går gennem Hadsten, og det er her hun sammen med sin egen familie vil samle mundbind, cigaretskod og andet skrald op fra vejkanter mv.

"For at vi kan få skabt noget opmærksomhed på Samle-Skrald-Dag, vil vi opfordre til at poste på de sociale medier i form af Instagram- eller Facebook-stories og opslag. Vi bruger hashtagget #samleskralddag og på instagram kan I tagge os på @fridaysforfuturedenmark."

gs

Publiceret 25 January 2021 06:00