De store maskiner er kørt i stilling. Fra 1. maj kan den første del af byggeriet tages i brug af Ipart. Foto: CSJ

De store maskiner er kørt i stilling. Fra 1. maj kan den første del af byggeriet tages i brug af Ipart. Foto: CSJ

Fyldte ordrebøger:

Ipart flytter i nybyg på Frankrigsvej

Firmaet Ipart, som blandt andet laver miljøvenlige vaskehaller, flytter i 4.500 nye kvadratmeter på Frankrigsvej

Af
Christina S. Johansen

Hammel Gentagne gange har spørgsmålet i den lokale Facebook-gruppe for Hammel lydt: "Hvad er det, der bliver bygget på Frankringsvej?"

Det er forståeligt, at interessen er stor, for det ser ret vildt ud, når man kører forbi derude med store jordbunker, som flyttes rundt af diverse store maskiner. Da avisen var forbi byggepladsen, havde en mor med sin søn da også taget ophold på vej hjem fra dagplejen, så den lille purk kunne kigge på gravkøer.

Det er den lokale virksomhed Ipart, som får bygget 4.500 kvadratmeter produktion og administrations-kontorer. Det fortæller virksomhedens direktør Jørgen Stensgaard:

"Vores ordrebog er meget fyldt, så derfor har vi virkelig behov for nogle bedre montagefaciliteter. Selve produktionen/montage-afdelingen kan vi tage i brug fra 1. maj, mens administrationslokalerne først står klar lige omkring sommerferien," forklarer han.

I forvejen har Ipart lokaler på Industrivej i Hammel og desuden ved Kjellerup. Disse samles fremover under ét tag på Frankrigsvej. 

Miljøvenlige vaskehaller

Ipart Aps er opstartet i 2014 af Mads Vestergaard Krøgholt, som bor i Hammel. Opgaverne var i begyndelsen indenfor stålproduktion og montage, men sidenhen kom produktion af tankstationer til, og sidst men ikke mindst fandt Ipart sidste år en niche i fremstilling af vaskehaller. Det har altså ført til, at ordrene er kommet ind i en lind strøm.

"Vi leverer færdige, miljøvenlige vaskehaller, som faktisk bare skal transporteres på plads og kobles til. På en uge er den klar til brug," forklarer Jørgen Stensgaard, som fortsætter:

"Konceptet, vi kommer med, bruger desuden meget lidt vand. Der er næsten intet vandspil, fordi vi renser vandet og genbruger det. Faktisk kan vi reducere vandforbruget med 75 procent i forhold til en gammel slags vaskehal, så det er meget miljøvenligt, og det tiltaler de store spillere på markedet, som godt ved, at der er meget fokus på miljøet i øjeblikket."

Får brug for flere hænder

For at kunne følge med interessen får Ipart i første omgang brug for at ansætte yderligere 10-15 personer inden sommerferien, hvilket bringer det samlede hold op på 35-40 ansatte, siger Jørgen Stensgaard: 

"Måske får vi brug for lidt flere på længere sigt, men for at sikre den kultur, vi ønsker, tager vi det lidt i etaper. Det er vigtigt, at den ånd, som virksomheden er startet i, fortsætter: Medarbejderne skal trives, det skal være sjovt og spændende, og vi skal gøre en forskel."

 

Publiceret 26 January 2021 15:00