Ny udvikling:

 Der åbnes for hurtigtests i Hinnerup

Nu er der mulighed for at blive hurtigtestet mandag og tirsdag i Hinnerup. Samtidig er PCR-tests forlænget i Hadsten og Hammel til 21. februar

Mandag og tirsdag (1.-2. februar) er mulighed for, at alle interesserede borgere kan blive hurtigtestet uden tidsbestilling i Rønbæk Idrætscenter i Hinnerup.

 

Kommunaldirektør Jan Kallestrup opfordrer alle borgere og virksomheder til at benytte sig af den nye mulighed for at blive testet lokalt.

"Hurtigtesten har vist sig at være et positivt ekstra tiltag i indsatsen for at få brudt smittekæderne. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi nu kan tilbyde alle vores borgere at blive hurtigtestet i Favrskov. Man behøver ikke at bestille tid til hurtigtest, og der er åbent helt fra kl. 8 til kl. 20. Man møder bare op og bliver testet – og så får man svar på testen allerede efter 30 minutter. Det gør hurtigtesten til et attraktivt tilbud for mange af dem, der omgås andre mennesker i forbindelse med deres daglige arbejde," siger Jan Kallestrup.

Samtidig understreger Jan Kallestrup, at hvis man har symptomer på covid-19 eller har været i kontakt med personer, der er smittet, så skal man IKKE vælge en hurtigtest. Her kan man i stedet bestille tid til en almindelig PCR-coronatest på fx teststationerne i Hammel og Hadsten.

De to teststationer i Hammel og Hadsten er blevet flittigt brugt gennem hele januar, og derfor er de nu også blevet forlænget frem til 21. februar 2021. Man skal fortsat bestille tid på www.coronaprover.dk, hvis man gerne vil PCR-testes. Hvis man ikke har NemID, kan man bestille tid til test på tlf. 7842 4242.

"Jeg er meget glad for, at vi de kommende dage kan tilbyde både PCR-test og hurtigtest lokalt i Favrskov. I forlængelse heraf kan jeg oplyse, at vi aktuelt er i dialog med Region Midtjylland om at fastholde tilbuddet om hurtigtest i en lidt længere periode. Men det vil kræve, at tilbuddet bliver brugt – og derfor skal jeg opfordre alle til at gøre brug af vores nye tilbud mandag og tirsdag i Rønbæk Idrætscenter i den kommende uge," siger Jan Kallestrup.

Hurtigtest i Hinnerup

  • Mandag 1. februar og tirsdag 2. februar 2021, kl. 8-20
  • Rønbæk Idrætscenter, Ådalsvej 96, 8382 Hinnerup
  • INGEN tidsbestilling – man møder bare op
  • Medbring sygesikringsbevis.

Publiceret 31 January 2021 17:35