Niels Kallehave (DF) leverede byrådsmødets oneliner.

Niels Kallehave (DF) leverede byrådsmødets oneliner.

Politisk flertal for undersøgelse af letbane til Hinnerup

Et enigt byråd besluttede tirsdag at få undersøgt en letbaneløsning til Favrskov.

Af
Marie-Louise Andersen

JP Aarhus

Letbane Selv om Favrskovs borgmester, Nils Borring (S), forrige uge mere eller mindre aflivede muligheden for, at Socialdemokraterne stemmer for en letbaneløsning til Hinnerup pga. prisen, så vedtog et enigt byråd tirsdag at gå videre med en VVM-undersøgelse af letbaneløsningen.

I undersøgelsen ligger nemlig også en tilbundsgående analyse af en såkaldt trængselsfri busløsning på samme strækning, hvilket for Dansk Folkeparti var begrundelsen for at stemme for.

"Den der letbane, den er for længst udrangeret," sagde Niels Kallehave (DF) på mødet.

Ikke BRT-løsning

Men det er ikke en BRT-løsning, der undersøges, påpeger Anders G. Christensen (V) og forklarer, at det, der undersøges, er noget, der svarer til de busbaner, vi kender fra Aarhus, hvor busserne stadig kan generes af højresvingende biler til sideveje.

Venstre er, ligesom Konservative, positivt stemt over for en letbaneløsning, og Anders G. Christensen undrer sig over borgmesterens pludselige afvisning af letbane.

Letbanen til Hinnerup mister lokal opbakning

"Der er ingen tvivl om, at det er store beløb for letbanen. Men man skal bare ikke tro, at hvis vi hælder letbanen ud med badevandet, så kan man få en højklasset hurtig busløsning. Det kan godt være, vi skal se på det, men det er nødt til at være i dialog med Aarhus Kommune," siger han og opfordrer Aarhus Kommune til at tage initiativ til at gentænke den kollektive trafik omkring og til Aarhus.

Som venstres spidskandidat til regionsrådsvalget meddeler han, at bliver han regionsrådsformand, er en gentænkning af den kollektive trafik fra omegnskommunerne til Aarhus en opgave, han vil have med på blokken.

VVM-undersøgelsen skal gennemføres i 2021 og kan således sendes i offentlig høring i 2022, hvorefter der kan tages endelig politisk stilling til projektet i 2023.

Publiceret 01 February 2021 14:15