Kristian Hasager. Privatfoto

Kristian Hasager. Privatfoto

HOG vil skabe en ny afdeling med fokus på natur-aktiviteter

Idrætsforening i Hinnerup ønsker at samle "skov-folket" hos sig

Af
Christina S. Johansen

Hinnerup De første spæde skridt ud i det, som man vel godt kan kalde en natur-afdeling, er taget i Hinnerup og Omegns Gymnastikforening - HOG. Det fortæller HOG's formand Kristian Hasager.

"Interessen er der, og vi må bare konstatere, at der her er et publikum, som vi ikke rammer på nuværende tidspunkt."

Kristian Hasager, formand HOG

"Vi er helt i begynderstadiet og er nu ved at lave 'en føler' i forhold til interessen. Der skal jo være nogle engagerede frivillige med på idéen," fortæller han.

Netop idéen er opstået indenfor det seneste år, hvor corona-nedlukninger har fået rigtig mange til at myldre ud i naturen.

"Vi vil gerne samle nogle af alle de mennesker, som man møder i skoven. Det kunne være hundelufteren, løberen eller mountainbikeren. Vi kunne jo eksempelvis se, hvordan Facebook-gruppen 'Ture i Hinnerupområdet' (som Lokalavisen Favrskov beskrev i sidste uges avis, red.) bare fik hundredvis af medlemmer på ingen tid. Så interessen er der, og vi må bare konstatere, at der her er et publikum, som vi ikke rammer på nuværende tidspunkt," siger HOG-formanden.

 

Få aktiveret nogle flere

Ved at få en udendørs-afdeling - og være medlem af en sådan afdeling - ser Kristian Hasager flere fordele:

"Vi kan eksempelvis dele ruter og oplevelser, og vi kan, fordi vi er en forening, søge forskellige puljer, som kan være med til at forbedre natur-oplevelserne i lokalområdet - det kunne måske være afmærkede ruter. Eller hvis det blev nødvendigt med en dialog med skovejere, så kunne vi også tage den som forening," siger Kristian Hasager, som ligeledes har andre forhåbninger:

"Jeg håber også, at vi vil kunne få aktiveret nogle af de personer, som ellers ikke er så meget i gang, fordi de måske ikke (længere) kan holde til fodbold eller håndbold."

Hold vil blive oprettet

Med en ny afdeling med fokus på naturen er der udsigt til en smule overlap mellem visse andre afdelinger i Hinnerup - såsom løb og cykling - men formanden slår fast, at formålet ikke er at stjæle medlemmer fra andre.

Målet er at ramme nogle af de personer, som ikke er i forenings-regi i forvejen.

Tanken er så, at man for et markant lavere kontingent, end eksempelvis til fodbold, får mulighed for at melde sig til forskellige hold, forklarer Kristian Hasager:

"Det kunne eksempelvis være orienteringsløb, mountainbike eller skattejagt for børn og måske noget crossfit."

Publiceret 05 February 2021 10:00