Lille Timmi forvandlede sig langsomt fra våd og tynd til tør og fluffy. Foto: CSJ 

Lille Timmi forvandlede sig langsomt fra våd og tynd til tør og fluffy. Foto: CSJ 

En hobby med job i: Ny salon for vovser

På Birkevænget 18 i Hinnerup har Salon Hundesaksen netop åbnet dørene for sine firbenede kunder

Af
Christina S. Johansen

Hinnerup Hvad der begyndte som en hobby, er nu endt ud som et job for Anne Mette Ellehøj Johnsen. Hun har nemlig netop slået dørene op til Salon Hundesaksen i Hinnerup.

"Jeg har længe klippet venner og bekendtes hunde og har derigennem opbygget erfaring. Flere har da også sagt til mig, at jeg skulle prøve at leve af det," fortæller hundefrisøren.

Nu ville skæbnen så, at hun på grund af corona blev hjemsendt fra den IT virksomhed, hun lige var begyndt at arbejde i. Det gav tid til at tænke store tanker:

"Jeg er blevet 43 år. Er det nu, jeg skal prøve at leve min drøm ud? Jeg har jo før leget med tanken, men har altid skudt det til hjørne, for hvad nu, hvis det ikke går? Men med rigtig god opbakning fra min familie og kollegaer springer jeg nu ud i det. Det vil jo også være ærgerligt at sidde og fortryde, når jeg bliver gammel," siger Anne Mette Ellehøj Johnsen, som har fået ombygget et udhus ved siden af privaten på Birkevænget 18 til hundesalon.

Artiklen fortsætter under billedet

Det kræver god tålmodighed stille og roligt at smukkesere vovser. Foto: CSJ

Det kræver god tålmodighed stille og roligt at smukkesere vovser. Foto: CSJ

Perfektionist og tålmodig

Anne Mette Ellehøj Johnsen har altid været "vanvittigt glad for hunde", som hun selv udtrykker det.

Tidligere har hun eksempelvis gået meget op i hundetræning helt oppe på konkurrenceplan.

I dag har familien en islandsk fårehund - Sally.

Anne Mette Ellehøj Johnsen kalder sig selv for "perfektionist og tålmodig", hvilket kommer hundene - og deres ejere - til gode.

"Og så skiller jeg mig måske lidt ud ved at give mig rigtig god tid til den enkelte hund/kunde," siger hun.

Den nyudsprungne hundefrisør er dog også ærlig om sine "mangler". Hun er nemlig ikke uddannet hundefrisør og kan ikke trimme samt lave udstillingsklip.

"Så man skal vælge mig, hvis man vil have en praktisk hverdagsklipning til en fair pris," siger Anne Mette Ellehøj Johnsen, som holder åbent mellem 8-16, men er fleksibel ud over dette.

Publiceret 12 February 2021 10:00