Trækstien langs Gudenåen er en speciel oplevelse på alle tider af året. Dronefoto: Michael Wulff

Trækstien langs Gudenåen er en speciel oplevelse på alle tider af året. Dronefoto: Michael Wulff

Video:

Trækstien trækker Gudenåen tæt på

Trækstien ved Gudenåen fra Ulstrup til Silkeborg er god måde at komme tæt på vandet og dyrelivet

Af
Kian Johansen

Naturperler En tur du ikke må snyde dig selv for, er trækstien ved Ulstrup. Turen langs vandet giver muligheder for at iagttage både fiske- og fugleliv. Og så er det bare noget ganske særligt at gå så tæt på vandet, som du har mulighed for ved Ulstrup. Turen går helt til Silkeborg.

Brug fusserne

Du kan gå tørskoet ti måneder om året.

Men husk, at du ikke må cykle på trækstien. Sådan blev det besluttet i fredningsbestemmelserne dengang i 90'erne, hvor amtet skulle forhandle med lodsejerne om det. Det var amterne, der stod for fredningen. Derfor er træbroerne heller ikke indrettet til det

"I stedet arbejder Gudenåkomiteen på andre ruter, så der bliver flere muligheder for at følge vores eneste flod, Gudenå, både til fods, cykel og i bil," forklarer Alfred Borg fra DN Favrskov.

Du kan se videoen herunder.

Favrskov vil have dig ud

På fem videoer guider erfarne og lokalkendte folk dig rundt på både Busbjerg og Bølmes Bakke ved Ulstrup. Du får også en tur på Lysnet, Danmarks niendehøjeste punkt, på træksten langs Gudenåen, Himmerigskoven ved Hinnerup, samt banestien mellem Thorsø og Laurbjerg.

Filmene er lavet af DN Favrskov for at give inspiration til at besøge naturperler i Favrskov. Det giver god mening her i coronatiden. Samtidig får du en god fortælling om naturperlen, som du kan tage med på turen.

FAKTA

Naturperlerne

Himmerigskoven ved Hinnerup

  • Banestien fra Laurbjerg til Thorsø
  • Trækstien langs Gudenåen
  • Busbjerg og Bølmes Bakke
  • Lysnet ved Vissing

Find også inspiration her: www.flyttilfavrskov.dk/opdag-favrskov og her www.favrskov.dn.dk

Publiceret 12 February 2021 06:00