Før corona-epidemien var frivilligt arbejde en stor del af Conny Holms hverdag. Nu er det på standby på ubestemt tid. Foto: Privat

Før corona-epidemien var frivilligt arbejde en stor del af Conny Holms hverdag. Nu er det på standby på ubestemt tid. Foto: Privat

Conny er frivillig: "Jeg savner fællesskabet mere, end jeg troede var muligt"

Før corona-epidemien var frivilligt arbejde en stor del af Conny Holms hverdag. Nu er det på standby på ubestemt tid. Og det har sat sine spor

røde kors Selvom Conny Holm fra Ulstrup er 80 år og pensionist, arbejder hun stadig. Hun får bare ikke penge for det.

Hver uge har hun en vagt i Røde Kors-butikken i Ulstrup. Her sorterer hun tøj, hjælper kunder og passer kasseapparatet. Hver anden uge mødes hun med de andre nørklere i Fælleshuset på Solsortevej, hvor der strikkes og hækles med en kop kaffe og godt selskab. På få år har hun fået strikket flere hundrede tæpper.

For mig som frivillig har nedlukningen betydet meget. Det er et stort afsavn hver uge ikke at have den hygge og det fællesskab, som man er vant til

Conny Holm

Fællesskabet betyder noget for Conny. Det betyder noget for hende at gøre en forskel. Men corona-tiden har til tider sat en stopper for det frivillige arbejde. Og det har ikke kun skabt et stort hul i kalenderen men også et afsavn til kolleger og uformelle snakke henover bordet.

Lukket butik

Hos Røde Kors Thorsø-Ulstrup har aktiviteterne været svingende i løbet af corona-tiden. Først lukkede alt, så åbnede det hele så småt igen. For eksempel havde Onsdagscaféen et stort antal besøgende i efteråret. Så kom lockdown 2.0, og det har i dén grad påvirket Conny:

"Corona-tiden som frivillig har været rigtig træls. Vi måtte heller ikke ses til julefrokost, som vi plejer. Jeg må indrømme, at jeg savner fællesskabet mere, end jeg troede var muligt. For mig som frivillig har nedlukningen betydet meget. Det er et stort afsavn hver uge ikke at have den hygge og det fællesskab, som man er vant til. Og så savner jeg også kunderne og de store og små opgaver i butikken."

Conny håber derfor, at der snart bliver normale tilstande igen. Især også så hun sammen med de andre frivillige kan nyde den årlige sommertur i august, som hun kalder for årets højdepunkt. 

Fra hjemmefødsel til butiksleder

Conny er ikke ny inden for frivilligt arbejde. Faktisk startede det hele med hjemmefødslen af hendes første søn. Her stiftede hun bekendtskab med Røde Kors og blev medlem. Dengang skulle man være sengeliggende en uge efter fødslen, så derfor kom der en 'hjemmehjælper' fra Røde Kors og hjalp til.

Gennem tiden har hun blandt andet arbejdet i forretning, monteret puder og siddet på kontor. Det var dog først i 2003, at Conny meldte sig som frivillig ved siden af sit arbejde. Der skulle åbnes en Røde Kors butik i Ulstrup og hertil skulle både findes en butiksleder og frivillige til at betjene kunder. Der kom 40 henvendelser, og Conny blev valgt som butiksleder.

Udover Connys store arbejde i butikken og som nørkler har hun også været en del af bestyrelsen.

"Jeg kan kun anbefale frivilligt arbejde, og der er mange muligheder at vælge imellem. Som i et betalt arbejde skal du møde til tiden, men jeg kan kun sige, at jeg har været glad for det," fortæller hun.

Publiceret 15 February 2021 10:00