I forbindelse med sin 90-årsfødselsdag fik Hans Gadeberg en plads ved Sundhedshuset i Hadsten opkaldt efter sig. Arkivfoto

I forbindelse med sin 90-årsfødselsdag fik Hans Gadeberg en plads ved Sundhedshuset i Hadsten opkaldt efter sig. Arkivfoto

Hans Gadeberg er gået bort: Blev 92 år

Selv da alderen rundede de 90 år fortsatte Hans Gadeberg med at være aktiv. Nu er han sovet stille ind

Hadsten Hans Gadeberg sov i aftes stille ind kort før hans fødselsdag nummer 93. Det bekræfter hans søn Carsten Gadeberg.

Siden ungdommen beskæftigede Hans Gadeberg sig med køb og salg af korn og foderstoffer samt byggematerialer.

Udover den teoretiske uddannelse ved Handelshøjskolen i Aarhus fik han sin praktiske uddannelse ved flere førende firmaer i Danmark, England og USA.

I 1951 rejste Hans Gadeberg til England, hvor han dels gik på Den Danske Købmandsskole i London, og dels arbejdede et år i et kornagentur i London city. Det blev så til et par år i det firma inden et ophold i USA i to år hos verdens største foderstoffabrik i New Buffalo i det østlige USA.

Hjemme igen gik arbejdslivet videre i Nykøbing Mors og på Ålborg Ny Damp-Mølle, inden faderen, direktør Andreas Gadeberg, med Hans Gadebergs ord, i 1959 satte Hans pistolen for brystet, og krævede han kom hjem og styrede firmaets udflytning fra Hadsten midtby i Østergade, hvor Sundhedscentret Hadsten nu ligger, til Gammel Sellingvej, hvor Gadeberg Hadsten siden voksede med en bygning hvert år fra 1957 til 68.

Plads opkaldt efter sig

Selv da alderen rundede de 90 år fortsatte Hans Gadeberg med at være aktiv i XL Byg A. Gadeberg A/S, eller i daglig tale bare Gadeberg.

Nutildags er byggecentret primært ejet af Vorupgruppen, så Hans Gadeberg brugte tiden på Gadeberg Holding, der ejer store dele af den tidligere Trelleborg-grund, der lige nu huser et Rema 1000, samt en Thansen-butik.

I fritiden har Hans Gadeberg været en dygtig tennis- og golfspiller. Desuden var han med til at stifte Hadsten Rotary Klub i 1967 og var guvernør 1993-94.

I forbindelse med sin 90-årsfødselsdag fik Hans Gadeberg en plads ved Sundhedshuset i Hadsten opkaldt efter sig - Hans Gadebergs Plads.

Sammen med konen Jytte fik han to sønner.

csj

Publiceret 15 February 2021 17:25