Via overvågningsbilleder kan det slås fast, at vandet har fosset i omkring fem timer, før det blev opdaget.

Via overvågningsbilleder kan det slås fast, at vandet har fosset i omkring fem timer, før det blev opdaget.

Kæmpe vandskade på Pøt Mølle:

"Det væltede ned som troperegn"

Tusindvis af liter vand fossede ned i Pøt Mølles køkkener

Af
Christina S. Johansen

Hammel "Nu skal vi sgu rigtig hygge os," når restauratør Flemming Christiansen lige at sige til sin kone og søn, som sidder i bilen med favnen fuld af grillmad.

Forinden har de hentet nye fisk til sønnikes akvarie og er nu klar til at vende snuden hjemad og hygge sig denne mandag i vinterferien.

Men sådan går det ikke just.

For telefonen ringer, og Flemming Christiansen, som er forpagter af 'Pøt Mølle, Frijsenborg Slotskro', tager den. Klokken er 19. Det er lejeren af lejligheden på Pøt Mølle, som siger, at der ikke er noget varme på stedet.

"Jeg tænker, det er sgu underligt. Jeg tog jo lige derfra ved middagstid. Vi kører forbi, og jeg kan se, at HFI relæet er slået fra. Strømmen kommer fra hovedbygningen, så der går jeg ind. Og jeg siger dig, da jeg åbner døren... Jamen der er total troperegn i køkkenet og 5-10 centimeter vand på gulvet. Jeg har enorm respekt for strøm, så jeg går ikke ind men kontakter en elektriker, som kan konstatere, at der ikke er elektricitet i vandet. Vi går ovenpå og ser, at vandet vælter ned i anretterkøkkenet," siger restauratøren.

"Godt der ikke er fester"

Der bliver lukket for vandet, og lækagen lokaliseres til et frostsprængt rør på loftet. Der er tale om varmt vand til radiatorerne.

Efter en del opkald til diverse instanser får Flemming Christiansen også mobiliseret 10-12 personer fra personalet.

"De kommer flyvende med gummistøvler på," siger han.

Og så begynder de ellers at skubbe tusindvis af liter vand ned ad trappen fra førstesalen.

"Jeg må sige, at jeg trods alt er en glad mand over, at lejeren var hjemme. Tænk, hvis jeg først var dukket op næste morgen, og vandet bare var blevet ved med at fosse ud. Så havde vi sgu haft en svømmehal. Jeg er også glad for, at jeg er forsikret - og at jeg ikke stod med fester hele weekenden, for så havde der da virkelig været krise."

Nu bliver lofterne brækket ned, og så bliver skaderne gjort endelig op.

I øvrigt blev kyllingen kold, men fiskene blev kørt hjem og har det godt.

Publiceret 19 February 2021 15:30