Fysioterapeuterne i Hammel Idrætscenter har netop budt en ny og langtfra helt sædvanlig kollega velkommen på klinikken. Pressefoto

Fysioterapeuterne i Hammel Idrætscenter har netop budt en ny og langtfra helt sædvanlig kollega velkommen på klinikken. Pressefoto

Robotlaser flytter ind hos fysioterapeuter

Fysioterapeuterne i Hammel Idrætscenter har netop budt en ny og langtfra helt sædvanlig kollega velkommen på klinikken

erhverv "Der er tale om en særdeles spændende og helt innovativ nyhed i form af en ASA MLS M6 laser."

Sådan fortæller en tilfreds Michael Bundgaard, klinikejer hos Favrskov Fysioterapi & Træning, ifølge en pressemeddelelse.

Robotlaseren skal hjælpe endnu flere patienter med smertetilstande i muskler og led på klinikken end før.

Og den er tænkt som et supplement til den nuværende behandling, der udføres på klinikken med i alt tre fysioterapeuter.

Det er en automatiseret klasse fire laser med en meget kraftig kraft på 3x25 watt og ovenikøbet én af de første af slagsen i Danmark. M6'eren kaldes også for en robotlaser, fordi den er fuldautomatisk. Hvad den koster, vil Michael Bundgaard Ikke ud med. Men vi kan afsløre, at den ikke er helt billig.

Den får sit helt eget behandlerrum og medfølgende kalender, hvor klienterne kan booke en tid, som til en menneskelig behandler.

"Laserterapi er en effektiv smertebehandling, den virker anti-inflammatorisk og mindsker hævelser i det skadede område. Behandlingen er helt smertefri og uden bivirkninger af enhver art," forklarer Michael Bundgaard.

Smertetilstande bliver således langt hurtigere dæmpet pga. lyset fra laseren. Det betyder, at patienten kan påbegynde den mere konventionelle fysioterapeutiske behandling samt genoptræning tidligere end normalt, og dermed også hurtigere vende tilbage til en normal hverdag eller idrætsaktivitet igen.

mj

Publiceret 23 February 2021 13:00