Skafferiets nytænkning:

Alle mand i fuld sving med takeaway-succes

Ingen er sendt hjem med lønkompensation hos Skafferiet, som normalt lever af selskabsmad, men som nu hitter med takeaway

Af
Christina S. Johansen

Hinnerup "Jeg smider lige de her brød i ovnen, så skal jeg være der," siger Jon Ahrensbach, som har hele køkkenet i fuld sving med at lave aftenens takeaway.

De har travlt i Skafferiet i Hinnerup. Alle mand. For ingen er nemlig i denne omgang sendt hjem på lønkompensation.

Det skyldes den store opbakning, som der henover det seneste år med to nedlukninger har været til netop Skafferiets takeaway. Et koncept, som er blevet forfinet og strømlinet med tiden.

"Heldigvis har vi før lavet noget takeaway, så vi havde en del knowhow. Da landet lukkede i marts vidste jeg derfor også, hvad jeg ville, og hvad konceptet skulle være - og hvordan kvaliteten skulle være," siger Jon Ahrensbach, som ejer Skafferiet.

Da chokket ved nedlukningen i marts ramte, sendte Jon alle mand hjem undtagen sig selv, en flexjobber og en elev. Med det resultat, at de fik rygende.

"Vi blev blæst bagover af ordrer. Konceptet solgte helt vildt med det samme, så vi kunne slet ikke følge med. Vi har virkelig kunnet mærke, at alle har været optaget af at støtte lokalt. Og derfor er det bare så fedt at være en del af sådan et lidt mindre lokalsamfund," siger kokken og fortsætter:

"Nu er jeg jo også selv lokal, og så forpligter det altså også på en anden måde. Jeg skal levere noget ordentligt hver gang, for jeg møder jo folk i brugsen bagefter."

Takeaway vil fortsætte

Fra første sekund af nedlukningen i marts var Jon Ahrensbach klar over, at nu skulle han kæmpe. Han havde ikke i sinde at give op eller være afventende.

"Vi kan jo ikke ligge os i fosterstilling. Vi er nødt til at kæmpe for det og forsøge at takle den nye virkelighed, som vi befinder os i. Vi ved jo ikke, hvor lang tid der vil gå, før tingene er normale igen. Og hvad er det nye normale? Det vil være en ny virkelighed, vi åbner til," siger mad-manden, som derfor også virkelig har gjort noget ud af takeaway som også et fremtidigt koncept.

Derfor er en hjemmeside med takeaway-delen oppe at køre, og han arbejder på at kunne tilbyde levering. Ligesom han drømmer om at udvide med takeaway til Aarhus-folket.

"Vi vil gerne fortsætte med det her - også "bagefter". For nu har vi brugt så meget krudt på at få det op at stå. Og vi tror også virkelig på, at det her koncept er langtidsholdbart. Vi tror på, at vi står stærkt, når alting åbner igen," siger Jon Ahrensbach, som fortsætter:

"Faktisk har jeg altid haft en drøm om, at takeaway kunne være en lige så stor del af forretningen som vores selskabsdel. Jeg mener nemlig ikke, at der er andre, som laver det, vi gør, med deluxe hverdagsmad og en meget høj grad af økologi. Det, tænkte jeg, måtte kunne blive en succes. Før nu har jeg bare ikke haft tiden til at udvikle det, da vi blev overhalet indenom af interessen for vores festmaden."

Publiceret 26 February 2021 16:00