Foto: Google Maps

Foto: Google Maps

Folkeskoleelever besøger håndværkerskolen - online

Uddannelse Fra tirsdag til torsdag i sidste uge har elever i 8. klasse i Favrskov Kommune haft brobygning. Grundet corona-virus har der naturligvis ikke været tale om en helt normal en af slagsen. Det er nemlig for første gang foregået online.

Til eksempel sad underviser Alice Buchhave Nørlem klar med computeren midt mellem plastindustrimaskiner. Ligeså stille tikkede 8. klasses eleverne ind på skærmen for at få en forsmag på, hvad det vil sige at gå på Den jydske Haandværkerskole. På samme vis sad andre undervisere klar ved skærmen til at fortælle om deres fag til andre 8. klasses-elever.

"Vi må prøve at vise skolen frem, selvom brobygningseleverne ikke må komme her og opleve DjH for fuld udblæsning," siger DjH-underviser, Alice Buchhave Nørlem, i en pressemeddelelse fra DjH.

"Vi kan vise dem de rigtige maskiner, værktøjet og materialerne, og det er bedre end ingenting. Det er bedre end at sidde hjemme og vise dem en PowerPoint-præsentation. Det er selvfølgelig svært at formidle håndværk ved at snakke ind i en computer, men jeg håber, at eleverne på den anden side af skærmen har fået øje på nogle af alle de muligheder, der er for at tage en spændende erhvervsuddannelse," fortsætter hun.

Efter første del af brobygningen lyder det til, at det for eleverne i hvert fald er bedre end ingenting med den virtuelle udgave.

"Jeg synes, det har været fint, men samtidig er det også svært at have det online, fordi man ikke kan mærke stemningen på skolen," siger Noa Lind fra Hadsten Skole.

Online brobygning fortsætter i uge 9 og 11. Håbet er så, at eleverne til de næste brobygninger senere på året faktisk kan møde op på skolen.

csj

Publiceret 06 March 2021 06:00