Om lidt mere end en måned er åbadet efter planen klar til indvielse. Foto: Wulff

Om lidt mere end en måned er åbadet efter planen klar til indvielse. Foto: Wulff

Natur:

Nu kan man snart springe i åbadet i Ulstrup

Åbadet med bro og pontoner ved Dannebrogpladsen i Ulstrup er snart klar til brug for badegæster, kanosejlere og natur-nydere

Af
Anette Bonde

ulstrup Åbadet ved Dannebrogpladsen i Ulstrup er tæt på at være færdig. Såfremt corona-restriktionerne og forsamlingsforbud tillader det vil der være indvielse af badet 8. maj. Det fortæller Lars Storgaard, Ulstrup, der i sin tid var med til at bane vej for ideen. Senere bar han som byrådsmedlem ideen ind i byrådet, der derefter gav sin opbakning.

Åbadet består af en bro og to pontoner ud i åen til brug særlig for badegæster og kanosejlere. Det er sidste del af en større ny-indretning af Dannebrogpladsen. Tidligere er der blevet opstillet tre shelters, et nyt toilet, en naturlegeplads, et madpakkehus, fiskestandpladser samt etablering af en etape af trækstien mod Bamsebo.

"Jeg er sikker på, at åbadet vil blive brugt rigtig meget til sommer," siger Lars Storgaard, der ved at også områdets vinterbadere sætter pris på de nye faciliteter.

Borgermøde om visioner

Ideen om at optimere Dannebrogpladsen blev lanceret for næsten ti år siden ved et stort borgermøde i Ulstrup. 'De tre vise mænd' i skikkelse af blandt andet Lars Storgaard stod bag borgermødet, og hensigten var at få visioner for byen på bordet. Trækstien, åbadet, renovering af broen og optimering af Dannebrogpladsen blev nævnt. Siden er næsten alle ønsker blevet realiseret.

"Lige nu mangler vi kun en enkelt lille hængebro," konstaterer Lars Storgaard.

Han ser det rekreative område ved Dannebrogpladsen som et kæmpe løft for byen og dens borgere og for de fremtidige brugere.

"Jeg er rigtig glad for, at der sker noget med området. Her ligger unikke naturoplevelser og venter for mange mennesker."

Publiceret 07 April 2021 15:00