Gård rives ned og giver plads til padeltennis

Gammel gård overfor Tungelundskolen rives ned. Idrætsforening vil bruge maskinhallen til padeltennis i foreløbigt fem år

Artiklens øverste billede
Det er i denne maskinhal, at TIF arbejder på at der skal være padeltennis. Foto: Leif Horn

Thorsø Kører du forbi Gl. Tungelundvej, tæt på Skolegade og næsten lige overfor Tungelundskolen i Thorsø, så vil du opdage, at den gamle gård er revet ned.

Grunden ejes af kommunen.

"Indtil videre er der planer om at etablere boliger på sigt og formodentlig lidt ekstra parkeringspladser overfor Aktivitetscentret," fortæller byrådsmedlem Kurt Andreassen (V).

Men maskinhallen bliver dog stående, foreløbig i mindst fem år.

Den gamle gård er nu revet ned. Billedet er taget et par dage før den sidste mur i beboelseshusene blev raget ned. Foto: Leif Horn

"Vi har indgået en fem-årig aftale med Favrskov Kommune om brugsret til maskinhallen," fortæller Dan Brandt, formand for Thorsø Tungelund IF.

Vi har indgået en fem-årig aftale med Favrskov Kommune om brugsret til maskinhallen.

Dan Brandt, formand for Thorsø Tungelund IF.

Planen var oprindelig at starte padeltennis op i efteråret 2020, men da hallen ligger en i landzone skal foreningen først søge tilladelse hvilket kan tage op til 6 måneder.

" Derefter skal vi ansøge om byggetilladelse, så hele planen med padeltennis i Thorsø er forsinket med 8-9 måneder, og vi forventer ikke at starte op før tidligst til sommer. Det er en langsommelig proces, men den tager den tid som det tager," lyder det fortrøstningsfuldt fra Dan Brandt.

"Vi har en god dialog med Favrskov Kommune, og vi ser kun en velvilje i at komme i mål med projektet."

Taber på grund af Corona

Selvom han er fortrøstningsfuld, begynder realiteterne fra nedlukningen i den grad at melde sin ankomst i TIF.

"Generelt har COVID-19 sat en stopper for alle vores aktiviteter i TIF – ligesom alle andre foreninger. Det begynder at gøre ondt økonomisk, og vi har regnet lidt på, at bare her i foråret kommer vi til at mangle 20-25% af vores normale omsætning," fortæller Dan Brandt.

Spændt på de frivillige

"Vores medlemmer har været flinke og fortsætte med at støtte foreningen via deres kontingent – på nær i motionscenteret, hvor der selvfølgelig er mange som ikke fortsætter deres medlemskab før end de kan komme til træning igen. Hvilket er forståeligt."

Han er spændt på, om det lykkedes at fastholde de frivillige og hvordan man fortsat kan styrke deres motivation.

Heldigvis bringer tiden med Covid-19 også mulighed for at fortsætte allerede planlagte projekter.

"Vi er ved at lægge sidste hånd på vores lokale til e-sport. Her har vi investeret . 100.000 kroner i 10 gamer pc’er, samt møbler og indretning. Det forventer vi at have klar, når Danmark åbner op igen. Det bliver et fedt lokale, og endnu et tilbud til Thorsø's borgere," lyder det.

Læs også

Del artiklen