Slagteren i Grundfør fylder 60 år

19. februar fylder slagteren i Grundfør 60 år

Artiklens øverste billede
Klaus Lund ved røgeriet, hvor pølserne får en gang røg. Foto: Anette Bonde

Rund fødselsdag De seneste 17 år har Klaus Lund drevet sin gårdbutik 'Slagter Lund' på Herstvej 88 lidt uden for Grundfør.

Og hans kunder kommer langvejsfra, for at smovse i hans frankfurtere, røgede ringridere og alt det andet kød han laver med kærlighed til smagen og produktet.

Nu bliver Klaus Lund selv 60 år 19. februar.

Hans højeste ønske var at holde den i Saigon i Vietnam, men det har corona'en sat en stopper for. Så det må blive en ekstra gåtur med de to Broholmere Ludvig og Delle i stedet for.

Den gule gård

Det er nu ikke til at vide det, hvis du ikke ved, hvor hans gårdbutik ligger.

Et skilt ved vejen er alt du får som ledetråd, men selve bygningerne signalerer umiddelbart ikke at der sælges slagterkød, der er værd at køre efter.

Men det gør folk.

Hvert år den første weekend i november fejrer Klaus Lund butikkens fødselsdag. Det plejer at være et kæmpe tilløbsstykke, hvor mellem 2.000 og 3.000 mennesker finder hen til den gule gårdbutik. I 2019 holdt han fødselsdagsfest med et stort telt, mad over bål, vikinger og meget mere.

Det blev en helt anderledes fødselsdag for butikken i 2020, men Klaus Lund klager ikke, folk har stadig brug for kød og kødpålæg, måske især under en coronakrise.

Seje måneder i starten

Det har ellers ikke været en dans på rygstykkerne for Klaus Lund, har han tidligere fortalt i et portræt Lokalavisen Favrskov skrev i oktober 2020.

Han kæmpede hårdt de første tre år for at få et levebrød ud af gårdbutikken. Sideløbende med at han holdt åben i to timer hver dag fra klokken 17 - 19 samt lørdag og søndag klokken 10 - 16, arbejdede han for andre, blandt andet på LH Kød i Galten i månederne op mod jul og på Plejecenter Hinneruplund.

"Det var nogle seje måneder op til jul, hvor der jo var ekstra travlt i butikken."

Efter fire år var var den i så god en gænge, at Klaus Lund kunne ansætte en slagtersvend og kort efter også en køkkenassistent til at hjælpe med mad ud af huset. Det stoppede han dog med igen, idet det både var for tids- og pladskrævende.

"Det vi skal leve af, er slagtervarer."

Man kan dog stadig bestille mad ud af huset hos Slagter Lund, både kød, kartofler og salat samt pølsefad, ostefad og tapasfad, men nu med et enklere menukort.

Han starter klokken 7, holder en times middag, og er så færdig ved 18.30-tiden om aftenen.

"Jeg elsker hver dag. Og jeg fortsætter lige så længe mit helbred kan holde og kunderne kommer."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.