Lej legetøj, send retur og lej noget nyt

Med nystartede Lalatoys slipper man for bunker af legetøj, som ungerne faktisk ikke gider

Artiklens øverste billede
Trekløveret bag Lalatoys kendte ikke hinanden, før projektets begyndelse. Eller det vil sige, Thanusaan (i midten) og Dinesan (til højre) gjorde, for de er brødre, men Kristian Henriksen er et nyt bekendtskab. Screenshot

Grundfør/Aarhus I mandags blev et nyt, bæredygtigt legetøjskoncept født.

Lalatoys er navnet, og bag idéen står et trekløver bestående af Christian Henriksen fra Grundfør samt Aarhus-gutterne Thanusaan Rasiah og Dinesan Rasiah.

Det var sidstnævnte, som fandt på idéen, der nu er endt ud som Lalatoys.

"Det begyndte, da jeg blev far i 2019. Her kunne jeg se, hvordan vi købte en masse legetøj, som min datter enten voksede meget hurtigt fra eller bare ikke havde interesse i. Det gik vildt hurtigt - måske var legetøjet interessant i en uge eller en måned. Så inden længe var hele lejligheden fyldt op i en sådan grad, at vi måtte flytte møbler ud i et depotrum," siger Dinesan Rasiah, som fortsætter:

"Jeg tænkte, det her er hverken godt for vores pengepung eller for miljøet. Der må være en smartere måde at give sine børn legetøj."

Og her kommer Lalatoys så ind i billedet. For på Lalatoys lejer man kun sit legetøj.

Der er tre månedlige abonnementer at vælge mellem. Det billigste koster 99 kroner, og her får man rådighed over 800 poletter, som svarer til 800 kroner, som man så kan leje eksempelvis løbehjul, barbiedukker, Duplo-klodser eller noget helt fjerde for. Legetøjet er målrettet nul til otte år.

"Når barnet bliver træt af legetøjet, sender man det bare tilbage, og man får samtidig sine poletter returneret, så man kan leje nye sager til ungerne," forklarer Dinesan Rasiah, som forsikrer, at alt legetøjet bliver forsvarligt steriliseret mellem hver kunde.

God ro i maven

Trekløveret bag Lalatoys kendte ikke hinanden, før projektets begyndelse. Eller det vil sige, Thanusaan og Dinesan gjorde, for de er brødre, men Kristian Henriksen er et nyt bekendtskab. Han kom med på holdet, da der blev behov for teknisk kunnen i forhold til at bygge en hjemmeside op.

"Og jeg var med på idéen med det samme. Den bæredygtige vinkel tiltaler mig og så selvfølgelig muligheden for iværksætteri. Vi er partnere på projektet, og det gør det bare ekstra spændende, at jeg ejer en andel af firmaet," forklarer Christian Henriksen, som tilføjer, at udviklingen af Lalatoys er foregået lidt anderledes, end hvad der måske havde været helt optimalt:

"På grund af corona har vi jo kun haft mulighed for at mødes fysisk to-tre gange på et halvt år. Ellers er alt foregået over videomøder. Men alting taget i betragtning er samarbejdet nu gået meget gnidningsfrit," siger han, og Thanusaan fortsætter:

"Selvom vi tre er meget forskellige som personer, så har det vist sig, at vi er et rigtig godt match. Der ligger jo meget tillid i at bygge noget op sammen, men vi har alle en god ro i maven."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen