Gymnasiet og håndværkerskolen går sammen om testcenter i Hadsten

Artiklens øverste billede
Elev fra Hadsten Fri Fagskole bliver testet i Gymnasiehallen i Hadsten.

Afgangseleverne er delvist tilbage på Den Jydske Håndværkerskole og Favrskov Gymnasium, der ligger ved siden af hinanden på Ellemosevej i Hadsten.

Når de møder ind på skolen skal de kunne fremvise en negativ coronatest, der højst er 72 timer gammel, så de skal testes 2-3 gange om ugen. Ifølge retningslinjerne må store uddannelscentre ikke have over fem kilometer til nærmeste kviktestcenter, og der er over fem kilometer til kviktestcentret i Rønbækcentret i Hinnerup.

De to ungdomsuddannelser har derfor i samarbejde med Region Midtjylland og Falck fået etableret et fælles testcenter i Gymnasiehallen, som er åbent i dagtimerne, men kun for elever og ansatte samt FGU Hadsten og Hadsten Fri Fagskole.

"Vi fandt ud af, at idrætshallen er optimal til formålet, så det er vi rigtig glade for. Det kører rigtig fint, så vidt vi kan se," fortæller rektor på Favrskov Gymnasium, Morten Schytte Caspersen.

Der er to testspor i hallen, og eleverne bliver delt op, så de ikke bliver blandet på tværs, når de skal testes.

Når eleverne på Favrskov Gymnasium møder ind på skolen om morgenen, bliver det kontrolleret, om de har en negativ test, der ikke er over tre dage gammel.

Der gælder i øvrigt samme testkrav for de ansatte som eleverne på ungdomsuddannelserne.

Reglerne for fremmøde i folkeskoler og ungdomsuddannelser er, at afgangseleverne må møde ind til undervisning på skolen hver anden uge. Det vil for gymnasiets vedkommende sige 3.g, så der er cirka en halv årgang af de tre årgange på gymnasiet ad gangen.

De andre elever - det vil for gymnasiets vedkommende sige eleverne i 1.g og 2.g - må møde ind én dag om ugen til udendørs undervisning.

Læs også

Del artiklen