Favrskov Gymnasium får ikke lov at optage alle ansøgere

Ikke politisk opbakning til at hæve gymnasiets kapacitetsloftet

Artiklens øverste billede
Favrskov Gymnasiums rektor Morten Schytte Caspersen.

uddannelse Favrskov Gymnasium får efter alt at dømme ikke lov til at optage alle de elever, der har søgt gymnasiet som sin 1. prioritet. Ministeren har på anbefaling fra regionsrådet sat et loft på 266 nye elever på gymnasiet, og det har ekstraordinære møder i regionen i sidste uge ikke ændret på. Skanderborg ser ud til at få løftet sin kapacitet fra 266 til 275 elever, mens Favrskov må nøjes med de planlagte 266 pladser.

"15. marts var der 277 ansøgere med 1. prioritet til Favrskov, og der plejer at være et frafald frem mod skolestart, siger erfaringen, så vi har vurderet, at det formodentligt er fuldt tilstrækkeligt med 266 pladser," siger Jørgen Nørby (V), udvalgsformand for Regional Udvikling i Region Midtjylland.

"Vi har også kigget på, hvor ansøgerne bor, og der er nogle, der lige så godt kan tage på andre gymnasier," siger Jørgen Nørby.

Skuffelse

Kapacitetsloftet skal nu rent formelt afgøres af fordelingsudvalget øst, som består af rektorerne og to regionspolitikere, men uden politisk opbakning fra regionsrådet peger pilen i retning af, at Favrskov ikke får hævet kapacitetsloftet.

"Det svækker vores sag, at vi ikke har opbakning fra regionen, og jeg synes, det er ærgerligt, at de lokale unge ikke kan være tryg ved, at der er plads til dem på det lokale gymnasium. Jeg er skuffet på lokalområdets vegne," siger Favrskov Gymnasiums rektor Morten Schytte Caspersen.

Han kan ikke følge regionens argument om, at der på grund af frafald formentlig vil være plads til at ansøgerne.

"Det er måske det generelle billede, at der sker frafald, men i Favrskov plejer vi at have status quo eller få flere ansøgere frem mod skolestart, og vi må ligesom sidste år forvente venteliste og flaskehalse. Vi fik løst det sidste år i september, men nogle gik glip af nogle skoleuger. Det skaber usikkerhed, og jeg har allerede fået henvendelser fra bekymrede forældre," siger Morten Schytte Caspersen.

Hvis gymnasiet ender med at må afvise ansøgere, bliver det dem, der bor længst væk fra Favrskov Gymnasium.

Læs også

Del artiklen