Blandet boligområde i Søften er på tegnebrættet

En lodsejer ønsker at etablere et blandet boligområde ved Trigevej/Århusvej. Derfor går arbejdet med en ny lokalplan nu i gang

Artiklens øverste billede
I det nordlige søften sker der ting og sager de kommende år. I første omgang i form af et 15 hektar stort boligområde. Foto: Favrskov Kommune

Udvikling Et nyt boligområde vil de kommende år skyde op på en 15 hektar stor grund ved Trigevej/Århusvej i det nordlige Søften. Planudvalget har netop sagt god for at igangsætte arbejdet med at lave en ny lokalplan for området, som helt præcist ligger på adresserne Århusvej 59 og Århusvej 58A. Lokalplanen skal efterfølgende i otte ugers offentlig høring.

Der er tale om en privat udstykning, hvor en lodsejer ønsker at etablere et boligområde med tæt-lave boliger, etageboliger og åben-lave boliger med tilhørende fælles opholdsarealer og arealer til regnvandshåndtering. Planudvalget har altså vendt tommelfingeren opad til den plan - dog med den præcisering, at mindst 30 procent af arealet til boligformål skal bruges til parcelhusgrunde af minimum 700 kvadratmeter hver.

"Vi mener, at der skal være lidt diversitet i området. Det vil være for massivt med så stort et område med tæt-lave boliger - Søften er jo ikke så stort et lokalområde," siger Erling Kvist Andersen (S), formand for Planudvalget.

En naturlig fortsættelse

I Kommuneplan 2017-29 er området ved Århusvej og Trigevej beskrevet som et blandet boligområde. I udviklingen af området skal der tages hensyn til fremtidig forlægning af Trigevej samt et eventuelt fremtidigt letbanetracé og letbanestop samt en sti under Århusvej.

"Teknik og Miljø vurderer, at området med sin beliggenhed umiddelbart nord for centerområdet i Søften vil udgøre en naturlig fortsættelse af et allerede eksisterende byområde. Placeringen af det aktuelle boligområde vurderes derfor at være i overensstemmelse med retningslinjer for byudvikling i Kommuneplan 2017-29, der foreskriver at byudvikling skal ske i direkte forlængelse af det eksisterende byområde efter princippet "indefra og ud"," lyder det i Planudvalgets referat fra seneste møde.

Etagehøjden hæves

I den gældende kommuneplan er den maksimale bebyggelseshøjde på tre etager. Bygherre ønsker dog at bygge i syv etager, men den går Planudvalget og forvaltningen ikke med til.

"Syv etager vil være for voldsomt, med tanke på, at Søften jo er et mindre bysamfund - det er ikke Aarhus, vi bygger videre på. Lige så snart vi kommer op i den slags højder, kommer der også en del ind- og udsigtsgener samt skyggepåvirkning," siger Erling Kvist Andersen.

Der bliver dog alligevel rokket lidt ved højden.

Teknik og Miljø-forvaltningen har nemlig foreslået, at den maksimale bebyggelseshøjde øges fra tre til fem etager i den igangsatte strukturplan for Søften Nord.

Forslaget bliver efter planen endelig vedtagelse i begyndelsen af 2022.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.