Folkeskoler og klubber får penge til at øge faglighed og trivsel

Alle kommunens folkeskoler og klubber får del i de 1,367 millioner kroner, som kommunen har fået til at øge unges faglighed og trivsel i lyset af corona

Artiklens øverste billede
Midlerne til fagligt løft fordeles til skolerne efter antal elever i 9. og 10. klasse samt antal elever i 6. klasse for de tre skoler uden overbygning. Foto: AdobeStock

Penge Regeringen og Folketingets partier indgik 18. februar en aftale om en række indsatser, som skal understøtte et fagligt løft og trivslen blandt unge i lyset af corona-nedlukningen.

I den forbindelse kommer der i alt 1,367 millioner kroner til Favrskov Kommune til dels ekstra undervisning i folkeskolen, dels indsatser i regi af PPR samt klubtilbud og elevråd.

Tilskuddene skal anvendes inden 1. juli i år.

Konkret fordeles pengene på følgende måde:

  • Fagligt løft: 836.168 kroner
  • PPR: 365.720 kroner
  • Klubtilbud: 124.677 kroner
  • Elevråd: 40.728 kroner

Se fordelingen af pengene til hver enkel skole/klub i faktaboksen nederst i artiklen!

Rammerne for pengene

Midlerne til fagligt løft kan blandt andet anvendes til ekstraundervisning, tolærerordninger, turboforløb, øget åbningstid eller lignende, alt afhængig af, hvad der vurderes at være relevant lokalt.

Pengene skal hovedsageligt fordeles til folkeskoleelever i 9. og 10 klasse. I folkeskoler uden 7. til 10. klasse - altså uden overbygning - får skolen et tilskud pr. elev på det højeste klassetrin. Beløbet er halvdelen af det beløb som 9.- og 10.-klasseseleverne får tildelt.

Pengene afsat til indsatser i regi af PPR målrettes elever i mistrivsel eller i risiko for mistrivsel samt til forbyggende og motiverende aktiviteter for børn og unge.

Rammen afsat til indsatser i regi af klubber anvendes til indsatser målrettet opsøgende arbejde i forhold til elever i mistrivsel eller i risiko for mistrivsel samt til forbyggende og motiverende aktiviteter og øvrige trivselsfremmende indsatser for børn og unge.

Midlerne til elevråd fordeles ligeligt mellem elevrådene efter antal elever på skolen - pengene skal gå til tiltag, som kan bidrage til folkeskoleelevernes trivsel.

Fordeles efter elevtal

På baggrund af rammerne for de 1,367 millioner kroner har Børne- og Skoleudvalget nikket ja til, at midlerne til fagligt løft fordeles til skolerne efter antal elever i 9. og 10. klasse samt antal elever i 6. klasse for de tre skoler uden overbygning.

Desuden har Børne- og Skoleudvalget godkendt, at midlerne til klubtilbud fordeles efter antal indmeldte børn, og at midlerne til elevrådene fordeles efter elevtal.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.